
Du trenger:
- 1 hel kylling, 1,5-2 kg
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss oregano
- 1 ss timian
- 1 ss persille
- olivenolje etter behov
- 2 sitroner
Så gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader.
- Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron.
- Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen.
- Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene.
- Bind bena sammen med litt hyssing.
- Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper.
- Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn i omtrent 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.
- Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.
- La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.
Server med nykokt ris, en saus eller kanskje en urtekrem av yoghurt og creme fraiceh? En salat til, smaker også godt.
ENJOY!