
Hjemmebakt loff er godt og billig!
Prøv Ole Martin Alfsens loffeoppskrift. Det gjorde jeg, og den ble kjempegod! (Se eventuelt video nederst her på siden).
Her er en oppskrift som gir deg 4 deilige loff, baguetter eller kanskje du vil lage noen rundstykker? Deigen er stor, så du kan fint lage flere variasjoner av denne porsjonen.
Du trenger:
- 1 kg hvetemel
- 7 dl vann (35 grader)
- 20 g salt
- 20 g fersk gjær
- Ønsker du et litt mer landlig preg over loffen, tilsett 1 ts sukker og litt olivenolje i deigen.
Så gjør du:
- Varm opp vannet til ca 35 grader.
- Løs opp gjæren i ca. 1 dl av det lunkne vannet og ha i bakebollen.
- Tilsett mel og salt.
- Bland godt og kjapt.
- Tilsett så resten av vannet, men hold gjerne igjen litt til senere i prosessen.
- Så kjører du deigen sammen på lav/middels hastighet i 6 minutter.
- Deretter setter du på rask hastighet og kjører i 6 minutter til.
- Dekk til bakebollen og la den heve i ca 1 time, eller til dobbelt størrelse.
- Ha deigen ut på et melet underlag.
- Del deigen i 2.
- Kna de lett sammen, legg dem ved siden av hverandre og dekk til med et håndkle.
- La heve ytterligere 1 time, eller til dobbel størrelse.
- Del hver leiv i ytterligere 2 deler.
- Kna godt og form dem som du vil, eventuelt legg dem i brødformer.
- Dekk til med kjøkkenhåndkle og la heve ytterligere 1 time, eller til dobbel størrelse.
- Strø brødemnene med litt mel og snitt dem med en kniv.
- Ha en langpanne med litt vann i og sett nederst i ovnen. Det gir en sprø skorpe.
- Stek på 250 grader i 10 minutter.
- Senk varmen til 200 grader og stek loffene til de er ferdige, normalt tar dette fra 45 til 60 minutter.