
Hvorfor ikke varte opp med ekte bringebærsmak i en gele? Legg bort pakker med gelépulver, eller enda verre; ferdiglaget gelé på kartong.
Friske bringebær inneholder vitaminene C, B6, B2 og A og mineralene kalium, kalsium, fosfor og jern. Altså er det viktige vitaminer og mineraler vi får i oss, selv fra en dessert 🙂
[Kilde: Wikipedia]
Ønsker du heller andre bær, følg samme oppskrift. Det handler først og fremst om den ekte smaken og så får du vitaminer og mineraler med på kjøpet. Rene kinderegget? Barn kommer til å elske det!
Til 8 små porsjoner hjemmelaget bringebærgele trenger du:
- 400 g bringebær (gjerne frosne)
- 10 dl vann
- 100-200 g sukker (jo mindre sukker du bruker, jo mer syrlig og frisk blir den).
- 1 vaniljestang (eller kanelstang)
- 8 plater gelatin
Slik lager du hjemmelaget bringebærgele:
- Kok opp vann, bringebær, sukker og vaniljestang (eller kanelstang)
- La koke i 20-30 minutter
- Legg gelatinplatene i kaldt vann 6-10 minutter
- Sil den varme bringebærlaken, gjennom et finmasket dørslag eller en saftklede
- Klem vannet ut av gelatinplatene
- Tilsett gelatinplatene i bringebærlaken
- Rør godt sammen til platene er helt oppløst
- Den varme geléblandingen tømmes i små porsjonsglass, eller i én stor dessertbolle
- Avkjøl i kjøleskap
- Serveres som den er med vaniljesaus eller iskrem
- Ha gjerne friske bringebær og blåbær ved siden av