
At vann, salt og mel kan smake så godt? Italienerne har klart å koke suppe på spiker. Ved å tilsette riktige kombinasjoner av ingredienser, har de skapt kanskje den mest spiste retten over hele verden. Visste du at den har sine røtter fra den arabiske matkulturen?
Siden opprinnelsen, har olje og egg vært vanlig å tilføre pastadeigen. Her er min oppskrift, inspirert av min italienske mathelt Gennaro Contaldo, bestisen til Jamie Oliver.
Fersk pasta egner seg til frysing
Lag en stor porsjon når du først er i gang, og frys ned i porsjoner av 100 gram, det er det jeg bruker per person. Når du tiner den, gjør du det på kjøkkenbenken, bare med et håndkle over så den ikke blir for fuktig.
Til fersk pasta trenger du dette, per person:
- 150 g hvetemel Tipo 00
- 50 g semolato fåes i de fleste supermarkeder
- 1 klype salt
- 1 egg
- en slump olivenolje
- 2 ss vann begynn med det og tilfør mer vann v/behov
Så gjør du:
Ha alt et tørre i en bolle.
- Tilsett det våte.
- Kjør i maskin til en fast og smidig, litt hard deig ca. 5 minutter
- La deigen hvile i kjøleskapet til dagen etter. Har du ikke tid til det, legger du den i fryser’n i 30 min.
- Voilá! Pastadeigen er klar og nå kan du lage de herligste rettene.
ENJOY