Hjemmelaget Peppersaus med en dæsj Cognac

Foto: MatPrat.no

Det er to kule triks som skal til: Pepper & Cognac!

Inspirasjon fra: Sjuves Kjøkken på klikk.no

Du trenger (4 persjoner)

  • 0,5 ss hel sort pepper
  • 0,5 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1,5 dl oksekraft
  • 1,5 dl fløte —– event. 3 dl fløte og 1 ts buljongpulver —–

Så gjør du:

  • Knus pepperen grovt i en morter
  • Ha pepperen i en varm og helt tørr panne/gryte
  • La det steke til det begynner å ryke lett av det
  • Tilsett en dæsj cognac
  • Flamber kjapt
  • Tilsett smør sammen med finhakket sjalottløk la frese ett minutt
  • Tilsett oksekraft og fløte, og kok inn i 3-4 minutter til det tykner.