Hønsefrikassé med persille, sopp og rotfrukter

Foto: MatPrat.no

La oss ta vare på høna! Ukens snakkis om at høner blir sement, har rystet et helt land.
Er det mulig å kaste så mye mat? NEI, mener jeg.

Her er en klassisk, tradisjonell matrett med en litt ny vri, inspirert av KIWI.

NB! Det står i oppskriften at retten skal koke totalt i 40 minutter. Det synes jeg er litt lite, når vi bruker høne, men for all del, prøv deg frem.

Du trenger (til 4 personer):

  • 1 høne på 2,2-2,9 kg
  • 0,3 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 4 sjalottløk
  • 300 g sjampinjong
  • 1 neve bladpersille
  • 1 sitron, saften av
  • 0,5 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • salt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje til steking

Så gjør du:

  • Skyll og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem opp i litt grove skiver.
  • Del hvitløk i to og finhakk løk. Del sjampinjonger i to.
  • Sett en stor gryte på komfyren, og stek sjampinjong i olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra blad-persillen.
  • Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to stykker og brystet med ben i seks stykker).
  • Tilsett salt og pepper og legg kjøttet i gryten.
  • Brun kjøttstykkene lett sammen med grønnsaker og tilsett sitronsaft og nok vann til å dekke innholdet i gryten.
  • La alt småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
  • Ta ut persillestilker og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.
  • La det småkoke i ytterligere 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina.
  • Fjern hvitløken.
  • Sil av litt væske og bland den til et skum sammen med 1 neve bladpersille med en stavmikser.
  • Hell skummet tilbake i gryten og rør.
  • Garner frikasséen med persille før du serverer.
  • Server retten i den gode kraften i dype tallerkener.

ENJOY!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.