Krydret storfegryte med rød karripasta, kikerter, chili og yoghurt

 

Kikertene i denne deilige kjøttgryten gjør poteter og ris overflødig. Server heller en grønn salat til, og godt brød.
Krydret storfegryte med rød karripasta og kikerter varmer godt på en kald og våt høstdag. Foto: Pixabay.com

Her har du oppskriften på en aldeles nydelig gryte for kalde dager. Kikertene i denne deilige kjøttgryten gjør poteter og ris litt overflødig. Server heller en grønn salat til, og godt brød.

Du trenger:

  • Nøytral olje til steking.
  • 700 gr  strimlet storfekjøtt (mørbrad, bankekjøtt eller tilsvarende)
  • 150 g bacon
  • 2 stk  gul løk
  • 3 fedd  hvitløk
  • 1 stk  rød chili
  • 1 ss  rød karripasta
  • 1 ss  paprikapulver
  • 1 ts  spisskummen (valgfritt)
  • 1 ts  saft av sitron (skjær en båt og skvis ut saften)
  • 1 ts  honning
  • 1 boks  hakkede tomater
  • 1 boks  kikerter
  • 1 dl  vann
  • ev. maisennamel
  • 2 dl  yoghurt naturell
  • Salt og pepper etter smak

Så gjør du:

  • Skjær opp løk og hvitløk i grove båter, og baconet i grove strimler
  • Finhakk chili
  • Ha karripasta, paprikapulver, spisskummin, litt salt og finhakket chili i en 3-4 liters frysepose
  • Tilsett kjøttet og baconet i posen og lukk den. Prøv å få ut all luften
  • Bland godt ved å massere posen så krydderblandingen legger seg rundt kjøttet
  • Varm litt nøytral olje i en stekepanne, og tilsett innholdet fra fra posen
  • Ta litt av gangen, så kjøttet ikke koker, men steker
  • Ha dette over i en stor kasserolle etter hvert som det blir ferdig
  • Brun løk og hvitløk i samme stekepanne som du brunet kjøttet i
  • Ha det over i kasserollen med kjøttet etter hvert som det også blir ferdig
  • Bland godt
  • Tilsett hakkede tomater og vann
  • La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 30-45 minutter (NB)
  • De siste 15 minuttene, tilsetter du kikertene
  • Spe eventuelt med litt maisennamel om du vil ha sausen litt tykkere
  • Rør inn yoghurten
  • Smak til med saften av 1 sitron og honning
  • Smak til med salt og sort pepper

NB! Koketiden avhenger av kjøttet. Jeg pleier å bruke høyrygg, og da trenger det minst 1 time. Kjøttet må være mørt. Tilsett kikertene de siste 15  minuttene av koketiden.

Vil du gjøre retten enda fyldigere og mettende, kan du ha gjerne kokte poteter eller ris ved siden av. Nybakt brød smaker også kjempegodt til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.