Hjemmelaget iskrem med egg og fløte

Foto: Pixabay.com

Hjemmelaget iskrem er ikke noe hokus pokus, og det er bare fantasien som setter stopper for hva du kan tilsette av smaker. Nederst finner du en rekke forslag.

Har du ismaskin, har du nyyydelig is på under 1 time. Har du ikke ismaskin, anbefaler jeg at du lager ISKREM MED FLØTE OG SØT, KONDENSERT MELK. Den skiller seg ikke under frysing, slik egg og fløteblanding lett kan gjøre.

Iskrem lages med eggeplommer, og eggehvitten kan du fint fryse og bruke en annen gang. Eller du kan lage en enkel marengs og servere ved siden av. Litt sprøtt ved siden av, slik Ole Martine Alfsen alltid vil ha det.

Du finner oppskrift på marengs på MATVETT.NO

Du trenger:

  • ½  liter kremfløte
  • 1 vaniljestang (bare frøene) eller 1 ts vaniljesukker
  • 5 eggeplommer
  • 5 spiseskjeer sukker

Så gjør du:

  • Ha kremfløte i en bolle.
  • Del vaniljestangen i to, på langs og skrap ut frøene med baksiden på en skje.
  • Tilsett vaniljefrøene i bollen med kremfløte.
  • Piskes stivt.
  • Tilsett ønsket smak (se forslag under).
  • I en annen bolle tilsetter du eggeplommene og sukkeret.
  • Piskes til eggedosis.
  • Bland så alt sammen forsiktig i én av bollene.
  • NB! Vendes forsiktig oppi.
  • Frys i 4 timer eller bruk ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller.

Serveringstips: Sett bollen med iskrem i kjøleskapet samtidig som du serverer middagen. Da får den perfekt konsistens når det er tid for dessert.

NB! Hjemmelaget is varer ikke evig. Toppen 3-4 uker i fryseren, før den blir harsk.

Smaksforslag

Det er kun fantasien som setter stopper for hva du kan tilsette av smaker.
Her er noen forslag:

Vanilje
Smak til kremen med 2–3 ts vaniljesukker eller skrap ut frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.

Krokan
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget.

Hjemmelaget krokan:

  • Smelt 1,5 dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler.
  • Kok i 1 minutt til fargen er gyllen.
  • Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.

Rom-rosin
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.