
Du trenger:
- 0,5 kg kjøttdeig
- 3 skiver brød, skorpen fjernet
- 2 stk egg
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss parmesan, nyrevet
- 2 ss persille
- 3 ss pinjekjerner
- 3 ss rosiner
- salt og pepper
- olje/smør til steking
Så gjør du:
- Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.
- Pisk eggene i en stor bolle.
- Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.
- Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen.
- Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.
- Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store «svenske» kjøttbullar).
- Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.