Kalkunkraft av restemat

 

Etter at kalkunfesten er over, blir det alltids litt kjøtt igjen, og du har jo tross alt hele skroget å «kose» deg med videre.

La kraften koke mens du nyter Nyttårskonserten.

Du kan lage mye god kraft av skroget som er ypperlig til supper og sauser:

  • Plukk kalkunen fri for kjøtt og ta vare på dette til å lage en kalkungryte, for eksempel. Det er lettest å plukke mens den fremdeles er litt lun.
  • Knekk beina.
  • Stek skroget i ovn på 200-250 grader ca 20 minutter.
  • Ha beina i en gryte med litt størrelse på, men ikke for stor.
  • Tilsett grovhakkede grønnsaker:
    • Gul løk
    • Purreløk
    • Gulrot
    • Persillerot
    • Hele hvitløksfedd med skall
  • Ha i vann så det dekker fuglen.
  • Skum av etter hvert som det flyter opp til overflaten
  • La koke/putre på svak varme i et par timer med lokk.

Nå har du brukt hele fuglen, og du har fått nydelig kraft som kan fryses ned i porsjonsposer á 2-3 dl.

Vær stolt av deg selv :o)