Etter at kalkunfesten er over, blir det alltids litt kjøtt igjen, og du har jo tross alt hele skroget å «kose» deg med videre.
La kraften koke mens du nyter Nyttårskonserten.
Du kan lage mye god kraft av skroget som er ypperlig til supper og sauser:
- Plukk kalkunen fri for kjøtt og ta vare på dette til å lage en kalkungryte, for eksempel. Det er lettest å plukke mens den fremdeles er litt lun.
- Knekk beina.
- Stek skroget i ovn på 200-250 grader ca 20 minutter.
- Ha beina i en gryte med litt størrelse på, men ikke for stor.
- Tilsett grovhakkede grønnsaker:
- Gul løk
- Purreløk
- Gulrot
- Persillerot
- Hele hvitløksfedd med skall
- Ha i vann så det dekker fuglen.
- Skum av etter hvert som det flyter opp til overflaten
- La koke/putre på svak varme i et par timer med lokk.
Nå har du brukt hele fuglen, og du har fått nydelig kraft som kan fryses ned i porsjonsposer á 2-3 dl.
Vær stolt av deg selv :o)