Det er kjempegodt å smakssette både konfekt, varm drikke-sjokolade eller til og med marsipan og iskrem, med litt appelsinskall.
Først skal du karamellisere dem, deretter skjære dem opp i bitte små biter. Det er kjempeenkelt, også så godt, ‘a gitt :o)
Og resten av appelsinen, kan du lage appelsinkonsentrat av, som du kan benytte for ytterligere smakstilsetning.
Du trenger:
- 1 appelsin, skallet av
- 100 g sukker
Så gjør du:
- Vask appelsinen godt i rennene vann med svamp og tørk godt.
- Skrell appelsinen med en potet- eller aspargesskreller.
- Fjern, så langt du kan, det hvite. Det smaker bittert.
- Skjær deretter skallene i lange strimler.
- Smelt sukkeret i en stekepanne, pass på at det ikke svir seg.
- Legg i skallene i når det gyllent.
- Ta pannen av varmen.
- Vend skall-strimlene i sukkeret.
- Løft forsiktig ut skallene med en pinsett, én og én og legg på bakepapir til de kjølner.
- Legg i en lufttett boks.
- Kan oppbevares inntil 3-4 uker i kjøleskap.
Slik lager du appelsinkonsentrat:
- Press saften av 1 appelsin.
- Kok opp på middels varme.
- Reduser til ca. halvparten, eller enda mindre.
- Når det er igjen 2-3 spiseskjeer med juice, avkjøler du.
- Hell på lufttett boks.
- Kan oppbevares inntil 3-4 uker i kjøleskap.
Karamelliserte appelsinskall og appelsinkonsentrat, har utallige bruksområder:
- Som pynt og dekor på konfekt, sjokoladepletter og kaker.
- Det gir en deilig aroma om du legger noen biter oppå varm sjokolade med krem.
- Som smakstilsetning i marsipan, du blander noen biter og knar godt inn i marsipanen og former f.eks. små kuler, eller blander inn konsentratet i marsipanen.
- Du pynter kaker med det, og da vil du kanskje beholde de lange strimlene.
- Bland litt appelsinkonsentrat inn i sjokoladekaken, eller i kremen til bløtekaken.
- Vel, det er bare fantasien som setter grenser. Prøv deg frem :o)