Karrisaus med eple, sjalottløk og hvitløk

Foto: Pxhere.com

Karrisaus er nydelig. Passer utmerket til fisk, skalldyr, kylling og lam. Her er en med eplebiter i, som gjør det en tanke syrlig, men kjære vene, så godt.

Karri er ikke karri. Det finnes et uttale typer. Denne sausen er bygget på den mest vanlige brukt her i Norge, altså helt vanlig karri du får i alle vanlige dagligvarebutikkene. Den er altså ikke sterk.

Inspirasjon og oppskrift: Melk.no

Til karrisaus trenger du:

  • ½ stk eple
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss karri
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl tykk, gresk eller tyrkisk yoghurt
  • salt og pepper etter smak

Så gjør du

  • Skrell eplet og del det i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
  • Tilsett hvetemelet og rør det godt inn. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  • Tilsett hønsekraft/buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  • Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter.
  • Rør av og til.
  • Smak sausen til med salt og pepper før servering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.