Kremet pasta med sitron

Kremet pastasaus med sitron smaker som sommer
Perfekt sommermat: Kremet pastasaus med sitron. Tilsett gjerne litt reker, scampi eller fisk om du vil, eller spis den som den er. Godt er det uansett. Foto: pxhere.com

Denne retten smaker utmerket en solskinnsdag, og er kjempegod som den er.
Men med en kremet pastasaus med sitron står du ganske fritt til å eventuelt velge mer tilbehør som reker/scampi, fisk eller kylling. Eller kanskje du vil lage en surf ‘n turf? Blande reker og kylling- eller svinebiter? Denne sausen passer til det meste. Bon Apétit!

Til kremet pastasaus med sitron trenger du:

  • 1 dl olivenolje, extra virgin
  • 1 ss revet sitronskall (zest)
  • 1 ts flytende honning
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 dl fløte
  • 1/4 sitron, saften av
  • 1 dl parmesan, revet
  • bitte litt gurkemeie til pastavannet, valgfritt, og bare for å sette en liten gulfarge på pastaen
  • noen sitronbåter til pynt, valgfritt
  • litt mer parmesan til å drysse over helt til slutt
  • salt og pepper etter smak
  • pasta etter smak og behag; spagetti, linguine, penne, fettucine eller hva du ønsker

Slik lager du kremet pastasaus:

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, men tilsett gjerne bitte litt gurkemeie som gir en delikat, gul farge på pastaen.
  • Varm opp oljen med sitronskallet på medium varme, i en stor dyp panne
  • Tilsett litt salt, honning og finhakket sjalottløk og hvitløk
  • La det hele surre til løken er myk og fin, ca. 5 minutter
  • Visp inn fløten
  • La det småputre et par minutter
  • Hell av pastavannet når pastaen er al dente, men ta vare på 2-3 dl av kokevannet
  • Drypp sitron-saften over den nykokte pastaen. Pastaen vil trekke til seg juicen raskt
  • Rør inn 1 dl revet parmesan i sausen og litt av kokevannet
  • Bland godt
  • Vend så forsiktig inn pastaen i sausen, og eventuelt ha litt mer av kokevannet
  • Garnér med nykvernet pepper, revet parmesan og kanskje noen sitronbåter og basilikum- eller timianblader

Enjoy!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.