
Denne retten smaker utmerket en solskinnsdag, og er kjempegod som den er.
Men med en kremet pastasaus med sitron står du ganske fritt til å eventuelt velge mer tilbehør som reker/scampi, fisk eller kylling. Eller kanskje du vil lage en surf ‘n turf? Blande reker og kylling- eller svinebiter? Denne sausen passer til det meste. Bon Apétit!
Til kremet pastasaus med sitron trenger du:
- 1 dl olivenolje, extra virgin
- 1 ss revet sitronskall (zest)
- 1 ts flytende honning
- 3 sjalottløk, finhakket
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 dl fløte
- 1/4 sitron, saften av
- 1 dl parmesan, revet
- bitte litt gurkemeie til pastavannet, valgfritt, og bare for å sette en liten gulfarge på pastaen
- noen sitronbåter til pynt, valgfritt
- litt mer parmesan til å drysse over helt til slutt
- salt og pepper etter smak
- pasta etter smak og behag; spagetti, linguine, penne, fettucine eller hva du ønsker
Slik lager du kremet pastasaus:
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, men tilsett gjerne bitte litt gurkemeie som gir en delikat, gul farge på pastaen.
- Varm opp oljen med sitronskallet på medium varme, i en stor dyp panne
- Tilsett litt salt, honning og finhakket sjalottløk og hvitløk
- La det hele surre til løken er myk og fin, ca. 5 minutter
- Visp inn fløten
- La det småputre et par minutter
- Hell av pastavannet når pastaen er al dente, men ta vare på 2-3 dl av kokevannet
- Drypp sitron-saften over den nykokte pastaen. Pastaen vil trekke til seg juicen raskt
- Rør inn 1 dl revet parmesan i sausen og litt av kokevannet
- Bland godt
- Vend så forsiktig inn pastaen i sausen, og eventuelt ha litt mer av kokevannet
- Garnér med nykvernet pepper, revet parmesan og kanskje noen sitronbåter og basilikum- eller timianblader
Enjoy!