
Det finnes et utall variasjoner av en thaigryte med kylling. Fellesnevneren er at kyllingkjøttet er tilberedt over lang tid, litt sånn som «pulled chicken» eller «pulled pork». For oss nordboere, kan snarveien være å kjøpe med seg en nygrillet kylling og plukke denne fri for skinn og ben. Deretter river du kjøttet litt fra hverandre så du ikke får disse typiske filet-bitene.
Oppskriften er inspirert av Meny.no, hvor de lager en suppe. Jeg har en grytevariant her, men ønsker du suppe-varianten, tilsetter du et beger med fløte. Konsistensen justerer du lett med litt maizenna.
Til kremet thaigryte trenger du:
- 1 stk løk, finhakket
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- ½ purreløk, i strimler (ca. 100 g)
- 1 gulrot, i strimler (ca. 100 g)
- 1 dl hvitvin eller 1-2 ss hvitvinsbalsamico
- 4-5 dl kyllingkraft
- ½ dl soyasaus
- 2 dl kokosmelk
- 1 stk nygrillet kylling
- 1 dl peanøtter, gjerne usaltede
- 1 stk rødløk, i båter
- 1 stk rød chili, i ringer, valgfritt
- 2 stk vårløk, i ringer
- salt og pepper
Så gjør du:
- Smelt smør og fres den gule løken til den er myk og blank, ca. 2 minutter
- Tilsett purre og gulrot. La frese i 1 minutt.
- Strø melet over og la frese i 1 minutt til.
- Spe med hvitvin/balsamico, kyllingkraft, soyasaus og kokosmelk.
- La koke i 15 minutter. Rør av og til.
- Kjør til jevn suppe med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- Juster eventuelt konsistensen med litt maizennajevning.
- Rens kyllingen fri for skinn og ben, slik at du kun sitter igjen med rent kyllingkjøtt.
- Ha kyllingen i sausen og la det bli varmt.
- Servérs med ris og topp tallerknene med rå rødløksbåter, chili og vårløk. Har du litt frisk koriander, ta gjerne og dryss dette over også.
ENJOY!