
Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy!
Oppskrift: tv2.no | Kokk: Wenche Andersen
Du trenger:
- 2-3 store kyllingfileter med skinn
- Frisk bladpersille eller koriander
- Salt, pepper
- Nøytral olje eller smør til steking
- 2 gode ss tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
- 150-200 g mangochutney
- Saft av 1 appelsin
- 1 ts karripulver eller 1 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
- 1 rød chili, finsnittet
- ½ rødløk, finsnittet
- ¼ slangeagurk
Så gjør du:
- Varm stekeovn til 180C.
- Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
- La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
- Del hver filet i 3 biter.
- Dryss med salt og pepper.
- Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
- Legg over i et ildfast fat.
- Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt, pepper og koriander.
- Smaken skal være litt hot.
- Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.
- Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).
Servering:
Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og finhakket bladpersille eller koriander. Server med BASMATIRIS og NANBRØD og en mild yoghurtdressing som RAITA