Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Kylling i mango- og chilisaus. Foto: myegodt.no

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy!

Oppskrift: tv2.no   |  Kokk: Wenche Andersen

Du trenger:

  • 2-3 store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 gode ss tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 150-200 g mangochutney
  • Saft av 1 appelsin
  • 1 ts karripulver eller 1 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
  • 1 rød chili, finsnittet
  • ½ rødløk, finsnittet
  • ¼ slangeagurk

Så gjør du:

  • Varm stekeovn til 180C.
  • Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
  • La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
  • Del hver filet i 3 biter.
  • Dryss med salt og pepper.
  • Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
  • Legg over i et ildfast fat.
  • Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt, pepper og koriander.
  • Smaken skal være litt hot.
  • Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.
  • Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Servering:
Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og finhakket bladpersille eller koriander. Server med BASMATIRIS og NANBRØD og en mild yoghurtdressing som RAITA

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.