Kyllingkraft med proteiner i hver dråpe

Foto: MatPrat.no

TIPS: Glad i grillet kylling? Ikke kast bena etter endt måltid, frys dem ned og samle dette til en større porsjon og lag kyllingkraft av dem etter hvert.

Du trenger:

  • 1,8 kg kyllingvingemiks (rå) fra Rema 1000 (kr. 28) – Se bilde over.
  • Noen spiseskjeer melkepulver (Nestlé Viking tørrmelk)
  • 3-4 gulrøtter
  • 3-4 stangselleri
  • 2 gule løk
  • 1 purreløk
  • 2-3 hele hvitløksfedd med skall (presses lett med en kniv for å få saften ut)
  • 10 hele pepperkorn
  • En neve fersk timian
  • En neve persille-kvister (bladpersille)
  • Salt
  • Nøytral olje til steking

NB! Det aller beste resultat får en ved å bruke trykkoker (perfekt å koke kraft i). En trykkoker fanger aromaene og bevarer smaken. Har du ikke trykkoker så bruk en kjele med lokk. 

Så gjør du:

  • Tin de rå kyllingvingene.
  • Strø noen spiseskjeer tørrmelk over kyllingvingene.
    Når vi steker kjøtt, skaper protein og sukker bruningssmak. Dette kalles Maillardreaksjonene= skaper/ lager kjøttsmak. Med melkepulver får vi ekstra protein som forsterker Maillardreaksjonen (altså mere og bedre smak).
    (Kilde: elinlarsen.net)
  • Stek kyllingvingene gyldne og ferdige på 200 grader i ovnen.
  • Fres grønnsakene i litt nøytral olje i en bred og stor kjele.
  • Tilsett kyllingvinge-miksen i kjelen, og hell litt vann i stekeformen for å få med sjyen.
  • Fyll vann i kjelen til alt er dekket.
  • Kok i 2 timer (trykkoker) eller 3-4 timer med vanlig kjele.
  • Smak til med salt.
  • Sil kraften grundig.
  • Frys i porsjonspakker á 3 dl, eller i en isterningsform så du kan tilsette mindre menger i f.eks. sauser.
  • Denne oppskriften gir ca. 2,5 liter nyyydelig kraft du kan bruke i supper, sauser og gryteretter.
  • Enjoy!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.