
TIPS: Glad i grillet kylling? Ikke kast bena etter endt måltid, frys dem ned og samle dette til en større porsjon og lag kyllingkraft av dem etter hvert.
Du trenger:
- 1,8 kg kyllingvingemiks (rå) fra Rema 1000 (kr. 28) – Se bilde over.
- Noen spiseskjeer melkepulver (Nestlé Viking tørrmelk)
- 3-4 gulrøtter
- 3-4 stangselleri
- 2 gule løk
- 1 purreløk
- 2-3 hele hvitløksfedd med skall (presses lett med en kniv for å få saften ut)
- 10 hele pepperkorn
- En neve fersk timian
- En neve persille-kvister (bladpersille)
- Salt
- Nøytral olje til steking
NB! Det aller beste resultat får en ved å bruke trykkoker (perfekt å koke kraft i). En trykkoker fanger aromaene og bevarer smaken. Har du ikke trykkoker så bruk en kjele med lokk.
Så gjør du:
- Tin de rå kyllingvingene.
- Strø noen spiseskjeer tørrmelk over kyllingvingene.
Når vi steker kjøtt, skaper protein og sukker bruningssmak. Dette kalles Maillardreaksjonene= skaper/ lager kjøttsmak. Med melkepulver får vi ekstra protein som forsterker Maillardreaksjonen (altså mere og bedre smak).
(Kilde: elinlarsen.net) - Stek kyllingvingene gyldne og ferdige på 200 grader i ovnen.
- Fres grønnsakene i litt nøytral olje i en bred og stor kjele.
- Tilsett kyllingvinge-miksen i kjelen, og hell litt vann i stekeformen for å få med sjyen.
- Fyll vann i kjelen til alt er dekket.
- Kok i 2 timer (trykkoker) eller 3-4 timer med vanlig kjele.
- Smak til med salt.
- Sil kraften grundig.
- Frys i porsjonspakker á 3 dl, eller i en isterningsform så du kan tilsette mindre menger i f.eks. sauser.
- Denne oppskriften gir ca. 2,5 liter nyyydelig kraft du kan bruke i supper, sauser og gryteretter.
- Enjoy!