Koreanske kyllingvinger – rene gangnam style – smaker godt, spennende og er herlig klissete. Husk nok servietter, dette blir grisete, men du verden så godt! Foto: Max Photo
Denne herlige marinaden blir deilig klissete og full av koreanske smaker. Honningen gjør den klissete, soyasaus, sesamolje og ingefæren setter den asiatiske vrien på saftige kyllingvinger.
Kyllingvingene bør få 4-5 timer i marinaden, men har du tid lar du det ligge over natten. Da kan du bare steke dem når du kommer hjem og fredagskosen er 30 minutter unna.
Til kyllingvinger gangnam style, trenger du:
½ kg kyllingvinger (per person)
1,5 dl soyasaus
¼ dl eddik
1 ss sesamolje
1 fedd hvitløk, knust
1 ss revet, fersk ingefær
2 ss honning eller sukker
1 ts chiliflak (valgfritt)
1 ss ristede sesamfrø, til servering (valgfritt)
1 ss hakket gressløk, til servering (valgfritt)
Så gjør du:
Finn fram en brødpose, i størrelsen 3-4 liter
Ha alle ingrediensene i posen og tilsett kyllingvingene
Press ut luften og lukk godt
Massér, vend og kna marinaden forsiktig inn i kyllingvingene så alle vingene blir dekket av marinaden
Legg på en tallerken, og sett i kjøleskap 4-5 timer, eller aller helst over natten
Sett ovnen på 200 grader
Legg kyllingvingene med skinnsiden opp, uten marinaden, på et stekebrett kledd med bakepapir
Ta vare på resten av marinaden
Legg vingene ved siden av hverandre, ikke oppå hverandre
Stek vingene i ca 20 minutter eller til de er gyldne og skinnet er sprøtt
Sett eventuelt på grillelementet for å få skikkelig sprøtt skinn
Pass på – det kan brenne seg fort med sukker og honning
Når du ser at skinnet popper opp er de klare
Legg vingene utover et brett, strø over ristede sesamfrø og finhakket gressløk og server mens de er rykende varme
Serveringstips:
Kyllingvinger smaker godt som de er, men hvorfor ikke lage noen dipper, poteter eller godt brød?
Her er noen forslag fra meg:
Torsk, eller mer nøyaktig atlanterhavstorsk, er den viktigste av alle torskefiskene, og har gjennom hundrevis av år bidratt til Norges økonomi og bosetning. Det […]
Fransk landkylling på sitt beste, med de enkleste ingrediensene; timian og hvitløk. Denne saftige og smakfulle kyllingretten krever minimal innsats, men en […]