Kyllingvinger Gangnam Style – Koreanske herligheter

Koreanske kyllingvinger - rene gangnam style - smaker godt, spennende og er herlig klissete. Her er enkel oppskrift til deg
Koreanske kyllingvinger – rene gangnam style – smaker godt, spennende og er herlig klissete. Husk nok servietter, dette blir grisete, men du verden så godt! Foto: Max Photo
Denne herlige marinaden blir deilig klissete og full av koreanske smaker. Honningen gjør den klissete, soyasaus, sesamolje og ingefæren setter den asiatiske vrien på saftige kyllingvinger. Kyllingvingene bør få 4-5 timer i marinaden, men har du tid lar du det ligge over natten. Da kan du bare steke dem når du kommer hjem og fredagskosen er 30 minutter unna.

Til kyllingvinger gangnam style, trenger du:

  • ½ kg kyllingvinger (per person)
  • 1,5 dl soyasaus
  • ¼ dl eddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 ss revet, fersk ingefær
  • 2 ss honning eller sukker
  • 1 ts chiliflak (valgfritt)
  • 1 ss ristede sesamfrø, til servering (valgfritt)
  • 1 ss hakket gressløk, til servering (valgfritt)

Så gjør du:

  • Finn fram en brødpose, i størrelsen 3-4 liter
  • Ha alle ingrediensene i posen og tilsett kyllingvingene
  • Press ut luften og lukk godt
  • Massér, vend og kna marinaden forsiktig inn i kyllingvingene så alle vingene blir dekket av marinaden
  • Legg på en tallerken, og sett i kjøleskap 4-5 timer, eller aller helst over natten
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Legg kyllingvingene med skinnsiden opp, uten marinaden, på et stekebrett kledd med bakepapir
  • Ta vare på resten av marinaden
  • Legg vingene ved siden av hverandre, ikke oppå hverandre
  • Stek vingene i ca 20 minutter eller til de er gyldne og skinnet er sprøtt
  • Sett eventuelt på grillelementet for å få skikkelig sprøtt skinn
  • Pass på – det kan brenne seg fort med sukker og honning
  • Når du ser at skinnet popper opp er de klare
  • Legg vingene utover et brett, strø over ristede sesamfrø og finhakket gressløk og server mens de er rykende varme
Serveringstips: Kyllingvinger smaker godt som de er, men hvorfor ikke lage noen dipper, poteter eller godt brød? Her er noen forslag fra meg:
Ketchup med honning, tabasco og sort pepper
Hjemmelaget Aioli med dijon-sennep
Raita
Hjemmelaget guacamole: sunt, raskt og enkelt
Hjemmelaget Tzatziki | Smaken av Hellas
Slik lager du Patatas Bravas som ekte spanjol
Kjapp Focaccia

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.