Helsprø kyllingvinger i ovn med urter og parmesan

Kyllingvinger er supergodt og kjempeenkelt å lage. Se oppskrift her
Foto: pixabay.com

Kyllingvinger på fredagskvelden er enkelt, raskt og veldig, veldig godt. Mariner vingene i 30 minutter og dryss over pankomel. Sprøere får du dem ikke.

Du marinerer vingene i olje, urter og urter du har for hånden, steker og setter tilslutt på grillelementet for å la skinnet poppe de siste par minuttene.

Som tilbehør kan jeg foreslå aioli, ketchup, tzatziki og sweet chili-saus. Servér gjerne pommes frittes til også. Bon Appétit!

Om du på død og liv MÅ ha taco-smaken til Gullrekka, krydrer du med tacokrydder. Den hjemmelagede typen. Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her.

Selv har jeg en forkjærlighet til kyllingens overvinger. Dette er den mest kjøttfulle delen på vingen, og egner seg godt som fredagskos, som små snacks eller på en tapasmeny.

ENJOY!

Slik lager du helsprø kyllingvinger i ovn

  • 500 g rå kyllingvinger per person
  • Urter og krydder du har for hånden

Krydder og tørkede urter jeg pleier å bruke er:

  • paprika
  • timian
  • oregano
  • chili
  • hvitløkspulver
  • salt
  • pepper
Og så tilsetter du:
  • 1/2 – 1 dl nøytral olje
  • 1-2 ss flytende honning
  • 3-4 ss pankomel
  • 2-3 ss parmesan

Så gjør du:

  • Finn frem en frysepose og ha i krydder og urter etter ønske.
  • Tilsett olje og flytende honning.
  • Ha kyllingvingene i posen.
  • Press ut luften og lukk godt.
  • Begynn å massere og gni posen forsiktig så alle vingene blir dekket av marinaden.
  • La det ligge minst 30 minutter på benken, eller natten over i kjøleskapet.
  • Legg vingene med skinnsiden opp på et stekebrett. Ikke legg dem oppå hverandre.
  • Fordel resten av marinaden over vingene når de ligger på brettet.
  • Dryss over pankomel. Ikke ta for mye, det skal bare være «en touch». Dette trekker til seg overflødig væske og gjør kyllingvingene helsprøe.
  • Dryss til slutt over revet parmesan.
  • Stek på 200 grader i 20-30 minutter.
  • Når vingene ser ferdige ut, sett på grillelementet og la skinnet poppe litt.
  • Dette tar bare et par minutter.
  • Legg vingene på et fat og dryss gjerne litt friske, grønne urter over. Det ser innbydende ut.
  • Servér vingene varme med ønsket tilbehør som ketchup, sweet chili-saus, aioli eller tzatziki.
  • ENJOY!

Serveringstips:
Kyllingvinger smaker godt som de er, men hvorfor ikke lage noen dipper, poteter eller godt brød?

Her er noen forslag fra meg:

Ketchup med honning, tabasco og sort pepper

Hjemmelaget Aioli med dijon-sennep

Raita

Hjemmelaget guacamole: sunt, raskt og enkelt

Hjemmelaget Tzatziki | Smaken av Hellas

Slik lager du Patatas Bravas som ekte spanjol

Kjapp Focaccia

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.