Lady & Landstryker’n

 

Foto: jeffreyw, Wikimedia

 

DU TRENGER:

Kjøttboller

  • 200 g kjøttdeig
  • 200 g svinekjøttdeig, for smakens skyld
  • 1 egg
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • Chiliflak (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Frisk bladpersille, ca. 1 ss finhakket (kan sløyfes)

Tomatsaus

  • 1 løk, finhakket
  • Smør og olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet
  • 1 dl hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl kyllingbuljong eller 1 buljongterning
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Frisk basilikum og/eller eller finhakket bladpersille og/eller timian
    alt skal finhakkes

Pasta og tilbehør

  • Spagetti
  • Parmesan
  • Frisk basilikum og/eller finhakket bladpersille
  • Godt brød, for eksempel FOCACCIA

SÅ GJØR DU:

Kjøttboller

  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, og rør deigen godt sammen, til den blir litt seig.
  • Tilsett eventuelt litt finhakket, frisk persille, og ha i en sprøtepose.
  • Klem ut små, jevnstore boller.
  • Legg bollene på en fuktet fjøl.
  • Sett kaldt i ca. 30 minutter før du steker dem.
  • Stek kjøttbollene i litt smør og nøytral olje på middels varme, til de har en fin stekeskorpe over det hele. Stek ca halvparten av gangen, og det er ikke nødvendig å steke dem helt ferdige siden du skal ha disse opp i tomatsausen for å trekke ferdige.

Tomatsaus

  • Fres løken i litt smør eller olje, til løken er blank og myk.
  • Tilsett tomater, hvitvin, kyllingbuljong og la det stå og putre til væsken nesten har kokt inn, etter 15-30 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sukker, om nødvendig.
  • Tilsett hakkede urter helt til slutt. Ha kjøttbollene i sausen og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme og ferdige.

Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.