
DU TRENGER:
Kjøttboller
- 200 g kjøttdeig
- 200 g svinekjøttdeig, for smakens skyld
- 1 egg
- 4 hvitløkfedd, finhakket
- Chiliflak (valgfritt)
- Salt og pepper
- Frisk bladpersille, ca. 1 ss finhakket (kan sløyfes)
Tomatsaus
- 1 løk, finhakket
- Smør og olje til steking
- 2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet
- 1 dl hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
- 2 dl kyllingbuljong eller 1 buljongterning
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- Frisk basilikum og/eller eller finhakket bladpersille og/eller timian
alt skal finhakkes
Pasta og tilbehør
- Spagetti
- Parmesan
- Frisk basilikum og/eller finhakket bladpersille
- Godt brød, for eksempel FOCACCIA
SÅ GJØR DU:
Kjøttboller
- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, og rør deigen godt sammen, til den blir litt seig.
- Tilsett eventuelt litt finhakket, frisk persille, og ha i en sprøtepose.
- Klem ut små, jevnstore boller.
- Legg bollene på en fuktet fjøl.
- Sett kaldt i ca. 30 minutter før du steker dem.
- Stek kjøttbollene i litt smør og nøytral olje på middels varme, til de har en fin stekeskorpe over det hele. Stek ca halvparten av gangen, og det er ikke nødvendig å steke dem helt ferdige siden du skal ha disse opp i tomatsausen for å trekke ferdige.
Tomatsaus
- Fres løken i litt smør eller olje, til løken er blank og myk.
- Tilsett tomater, hvitvin, kyllingbuljong og la det stå og putre til væsken nesten har kokt inn, etter 15-30 minutter.
- Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sukker, om nødvendig.
- Tilsett hakkede urter helt til slutt. Ha kjøttbollene i sausen og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme og ferdige.
Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.