Lammekebab med lomper, tzatziki med persille- og rødløksalat

Foto: Pixabay.com

Kebab betyr kjøtt på spyd. Dette får du ikke servert i de sene nattetimene rundt om i byene. Denne får du bare i Tyrkia og midtøsten, eller du kan lage den hjemme på ditt eget kjøkken. Sett av en times tid, og du har smaker fra en helt annen verden enn den du kanskje er vant til.

Kokk: Jamie Oliver (fra TV-serien «Jamie at home»)

Oppskriften gir 5-6 grillspyd

Du trenger:

  • 500 g lammebog (eller lår)
  • En håndfull frisk timian, bare bladene
  • Litt rosmarin
  • Litt bønneurt eller frisk bladpersille
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts spisskummen
  • 2 ts sumak
  • Salt og pepper
  • Pistasjnøtter
  • Lomper (se under for serveringsforslag)

Så gjør du:

  • Skjær bort sener, men la fettet være igjen på lammebogen
  • Skjær så bogen i biter
  • Ha kjøtt, urter, krydder og nøtter i kjøkkenmaskin med knivblader og kjør noen ganger på «pulse» til du får en grov kjøttdeig
  • Ta en håndfull kjøttdeig og klem rundt metallspydet. Klem godt rundt og fest det godt
  • Når du har gjort alle klare, setter du det 1 time i kjøleskapet så kjøttet får satt seg skikkelig rundt spydet
  • Hell litt olje over spydene rett før grilling eller steking for å hindre at det brenner seg fast

Salat I:

  • Romanosalat
  • Ruccola
  • Mynte
  • Olivenolje (bare litt)
  • Saften av ½ sitron
  • Salt
  • Blandes godt med hendene, sett til side.

Salat II:

  • En stor mengde bladpersille has i en stor bolle
  • Tilsett rødløk i tynne, skivede, hele ringer.
  • Saften av ½ sitron
  • Bland alt godt med hendene og massér sitronsausen inn i salaten.

Serveringsmetode I:
Fordel innholdet jevnt i en ”wrap”, lag stykker av kebaben, ha 2 ss yogurt over og wrap sammen.

Serveringsmetode II:
Anrett alt på en tallerken, da blir det mindre mektig. Ha gjerne en lompe ved siden av som erstatning for wrap eller brød.

Hjemmelaget Tzatziki | Smaken av Hellas

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.