Langstekt indrefilet av okse

Helstekt indrefilet

Tips og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Visste du at du kan langsteke indrefilet av okse? Vel, det gjorde ikke jeg, men nå vet jeg det, og jeg har ikke minst smakt det. Dette betyr faktisk at du kan steke fileten lenge før gjestene kommer, og den holder seg fantastisk i fargen, akkurat som på bildet. Jeg har sjelden smakt noe så saftig og godt. Og enda mindre stress rett før et selskap. Anbefales på det sterkeste.

Nederst på siden finner du en tabell over kjernetemperaturen. Her finner du hva du skal sette din ovn på, for å steke biffen akkurat slik du ønsker den. Lykke til.

Til 3-4 personer trenger du:

  •  en hel indrefilet av okse.
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Renskjær fileten for sener, men la litt fett være igjen da dette smelter og setter smak på kjøttet.
  • Skjær bort endene, slik at du står igjen med ett stykke som er like stort hele veien.
  • Salte og pepre godt.
  • Stek i panne, gjerne en grillpanne, uten fett, på alle sider til du får en jevn, brun stekeskorpe rundt det hele.
  • Legg i langpanne i ovn som er forvarmet til 58 grader, dersom du ønsker den medium stekt. Varmere om du ønsker den mer stekt. Se tabellen nederst på siden. Du skal altså steke på den temperaturen som står angitt under.
  • Og der kan den stå. I både 2 og 3 timer. Uten at den overstekes.

Lykke til.

Slik ser en medium stekt indrefilet ut. Deilig, eller hva?
Jeg liker indrefileten 100 % medium. Hverken mer eller mindre. Da ser den slik ut, etter langsteking.

Tabell over hvordan du helsteker din indrefilet

Biff-temperaturer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Langstekt indrefilet av okse”