Tips og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen
Visste du at du kan langsteke indrefilet av okse? Vel, det gjorde ikke jeg, men nå vet jeg det, og jeg har ikke minst smakt det. Dette betyr faktisk at du kan steke fileten lenge før gjestene kommer, og den holder seg fantastisk i fargen, akkurat som på bildet. Jeg har sjelden smakt noe så saftig og godt. Og enda mindre stress rett før et selskap. Anbefales på det sterkeste.
Nederst på siden finner du en tabell over kjernetemperaturen. Her finner du hva du skal sette din ovn på, for å steke biffen akkurat slik du ønsker den. Lykke til.
Til 3-4 personer trenger du:
- en hel indrefilet av okse.
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Renskjær fileten for sener, men la litt fett være igjen da dette smelter og setter smak på kjøttet.
- Skjær bort endene, slik at du står igjen med ett stykke som er like stort hele veien.
- Salte og pepre godt.
- Stek i panne, gjerne en grillpanne, uten fett, på alle sider til du får en jevn, brun stekeskorpe rundt det hele.
- Legg i langpanne i ovn som er forvarmet til 58 grader, dersom du ønsker den medium stekt. Varmere om du ønsker den mer stekt. Se tabellen nederst på siden. Du skal altså steke på den temperaturen som står angitt under.
- Og der kan den stå. I både 2 og 3 timer. Uten at den overstekes.
Lykke til.

14 tanker om “Langstekt indrefilet av okse”
Hei, jeg prøvde det her for ca 4 uker siden. Forvarmet ovnen til 60 grader , la inn indrefilet’n og etter 3,5 timer var den ikke i nærheten av 60 grader.. den var på ca 40 grader.. så denne oppskriften stemte ikke for min indrefilet ..😢
Du må beregne mye lenger steketid, gjerne 5-6 timer. Har du satt termometeret på 60 grader vil den ikke bli varmere enn det.
Kjøttet vil måtte stå i ovnen i flere timer for å komme i nærheten av de kjernetemperaturen man ønsker. Du kunne med fordel skrevet hva totaltiden vil bli – ca. At den kan stå i ovnen i både to og tre timer uten å bli overstekt er riktig, men den er da trolig heller ikke i nærheten av ønsket kjernetemperatur.
Hei pakker du kjøttet inn i folie ved steking ,,og hva anbefaler du som tilbehør mvhLise
Hei Lise,
Nei jeg pakker IKKE inn i folie. Den isolerer, og steketiden vil ta veldig lang tid. Jeg gjør akkurat som det står i oppskriften 😊 Følg den slavisk 😊 Tilbehør? Hva men en frisk bladsalt og bakt potet, pommes frites, eller ris? Og selvfølgelig en pepper- eller bearnaissaus?
Lykke til og god helg 🍷
Hvor lang tid i stekeovnen må jeg regne med det tar for en okse indrefilet på 1 kg hvis jeg stiller inn stekeovnen på 60 grader (ønsker litt mer stekt enn medium)
Hei Inger, litt usikker, men beregn en god time. Det gjør ngen ting om den står lenger, siden ovnen ikke blir varmere enn 60 grader. Da blir ikke kjøttet varmere heller 😊
Husk at kjøttet skal hvile en halvtime også.
Lykke til og fortsatt god sommer.
/Cille
En time vil være ALTFOR lite!
Hei. Lurer på hva du har i langpannen når du langtidssteker den. Har du smør og grønnsaker? Har du folie på?
Hei Elin, ja jeg steker den i panne, eller i langpanne uten smør og grønnsaker, uten folie 🙂
Bare følg oppskriften slavisk. Jeg gjør akkurat som det står i den, og det smaker himmelsk.
Lykke til 🙂
Hilsen Cille
Jeg har ikke en «profesjonelle» ovn,men en standar ovn og brukte bare en termostat for og regulere varmen.varmen var stort sett mellom 50 og 60 grader.Etter 3 timer var indrefilen kun blue rare.
Jeg har samme klassiske ovn.
Takk for råd.
Hei Eystein, jeg har en ovn som går på en 5-graders intervall. Når jeg skal ha temperaturen på 56 grader på indrefileten, setter jeg gradene på 55. Om du ikke har det, setter du gradene på 50 med et steketermometer i den tykkeste delen av filten. Rett før du vil ta fileten ut for å la den hvile, setter du gradene litt opp, og følger nøye med steketermometeret til ønsket grad. Se oversikt over temperaturen for hvordan du ønsker kjøttet. Lykke til 🙂
Hei Frank, beklager, men din kommentar så jeg først nå. Se svar jeg har gitt Eystein, under din kommentar. Håper det kan hjelpe. Lykke til 🙂