
Sunn og god lapskaus med MASSE grønnsaker. Lag den dagen før, så har du ferdig middag når du kommer hjem, da vel.
Du trenger:
- 500 g storfe bog eller høyrygg
- 1 kinesisk hvitløk, finhakket
- 1 søtpotet
- 3 poteter
- 2 gulrøtter
- ½ kålrot
- 1 stk persillerot
- 1 stk fennikel
- 1 purre
- 2 ss smør (til steking)
- 5 dl vann
- 3 ss bladpersille, finhakket
- Salt og pepper
Så gjør du:
- Skjær grønnsakene i valgfri størrelse og form.
- Skjær kjøttet i terninger.
- Brun kjøttet i smør, litt av gangen, sammen med finhakket hvitløk.
- Ha kjøttet i en gryte og hell over vann.
- La kjøttet småputre minst 1 time.
- Tilsett grønnsakene og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er blitt møre.
- Rør så lite som mulig.
- Tilsett mer vann om du synes du trenger det.
- Smak til med salt, pepper og bladpersille.
Serveres med godt brød eller flatbrød.
Er ypperlig å lage dagen før, så kan du bare varme den opp igjen. Da blir det rask middag :o)