Hjemmelaget lapskaus med høstens grønnsaker

Hjemmelaget lapskaus har proteiner i hver dråpe
Foto: pixabay.com

Sunn og god lapskaus med MASSE grønnsaker. Lag den dagen før, så har du ferdig middag når du kommer hjem, da vel.

Du trenger:

  • 500 g storfe bog eller høyrygg
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 1 søtpotet
  • 3 poteter
  • 2 gulrøtter
  • ½ kålrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk fennikel
  • 1 purre
  • 2 ss smør (til steking)
  • 5 dl vann
  • 3 ss bladpersille, finhakket
  • Salt og pepper

Så gjør du:

  • Skjær grønnsakene i valgfri størrelse og form.
  • Skjær kjøttet i terninger.
  • Brun kjøttet i smør, litt av gangen, sammen med finhakket hvitløk.
  • Ha kjøttet i en gryte og hell over vann.
  • La kjøttet småputre minst 1 time.
  • Tilsett grønnsakene og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er blitt møre.
  • Rør så lite som mulig.
  • Tilsett mer vann om du synes du trenger det.
  • Smak til med salt, pepper og bladpersille.

Serveres med godt brød eller flatbrød.

Er ypperlig å lage dagen før, så kan du bare varme den opp igjen. Da blir det rask middag :o)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.