Hjemmelaget majones på 1-2-3

Hjemmelaget majones lager du på 1-2-3. Helt uten tilsetningsstoffer.
Foto: piwabay.com

Det er enklere enn du tror å lage majones. Det tar ca. 10 minutter :o)

Beregn 1 eggeplomme per 1 dl olje. Oppskriften under, gir 1-2 dl ferdig majones, og holder i 2-3 uker om du visper for hånd eller med en mixmaster.

Godt å vite: Bruker du stavmixer, er den ferdig på et blunk, men da er holdbareheten max 3 dager. Og sånn er det bare. Håndkraft er det som visstnok gjelder.

Du trenger:

  • 1 eggeplomme
  • 1 dl nøytral olje, soya, raps eller solsikke
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sennep
  • salt og pepper etter smak
  • litt extra god olivenolje

Så gjør du:

  • Pisk eggeplommen.
  • Tilsett olje i tynn stråle, gradvis.
  • Tilsett litt eddik og sennep når majonesen begynner å tykne.
  • Tilsett krydder etter smak.
  • Smak forsiktig til med extra god olivenolje.
  • Serveres straks eller oppbevares i tett glass i kjøleskap. Majones holder seg i minst 2 uker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.