
Det er enklere enn du tror å lage majones. Det tar ca. 10 minutter :o)
Beregn 1 eggeplomme per 1 dl olje. Oppskriften under, gir 1-2 dl ferdig majones, og holder i 2-3 uker om du visper for hånd eller med en mixmaster.
Godt å vite: Bruker du stavmixer, er den ferdig på et blunk, men da er holdbareheten max 3 dager. Og sånn er det bare. Håndkraft er det som visstnok gjelder.
Du trenger:
- 1 eggeplomme
- 1 dl nøytral olje, soya, raps eller solsikke
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts sennep
- salt og pepper etter smak
- litt extra god olivenolje
Så gjør du:
- Pisk eggeplommen.
- Tilsett olje i tynn stråle, gradvis.
- Tilsett litt eddik og sennep når majonesen begynner å tykne.
- Tilsett krydder etter smak.
- Smak forsiktig til med extra god olivenolje.
- Serveres straks eller oppbevares i tett glass i kjøleskap. Majones holder seg i minst 2 uker.