
Da jeg bodde i Athen for noen år tilbake, ble jeg en litt kjølig novemberdag introdusert til denne svært så enkle, men dog så gode desserten. Som hovedrett hadde vi hatt en deilig kjøttfull gryte; Stifado (oppskrift kommer). Vi var veldig mette, men allikevel litt sugne på å lukke magen. Vangelis, som serverte oss den kvelden, disket opp med denne friske og sprø desserten til oss som kun inneholder tre ingredienser:
- Høstens eple
- Honning
- Kanel
Enklere får du det ikke 🍎🍎🍎
Slik lager du Milo (eple) me Meli (honning):
- 1 eple per person som du skreller, fjerner kjernen og skjærer i skiver
- Legg det på en flat tallerken eller et fat
- Hell flytende honning over
- Dryss litt kanel over
- Serveres umiddalbart, før eplene rekker å få brune flekker, gjerne på ett stort fat midt på bordet og så deler du ut gafler så alle kan forsyne seg og spise av samme fat
- Kalo Orexi (velbekomme)