
Visste du at müsli ble oppfunnet allerede rundt 1900? Joda, det ble den, av en sveitsisk lege som brukte det som diettmat for pasientene sine.
Nå spiser mange av oss dette til frokost, og det som gjør det så sunt er det grove kornet.
NB! Hold igjen på sukkermengden.
Denne oppskriften har jeg fått av min niese Heidi. Den er sunn, smaksrik og veldig mettende.
Du trenger:
- 2,5 dl store havregryn
- 3 dl frokostblanding (4-korn)
- ½ dl solsikkekjerner
- ½ dl linfrø
- 30 g sesamfrø med skall
- 30 g valnøttkjerner, hakket
- 4 ss honning
- 3 ss vann
- 1 dl rosiner
- ½ ss kanel, malt
Så gjør du:
- Ha gryn, korn, førog nøtter i en bolle.
- Bland sammen vann og honning og rør inn i kornblandingen.
- Fordel blandingen i en langpanne kledd med bakepapir.
- Steks på 180C i ca. 20 minutter.
- Rør om av og til.
- Tilsett kanel og rosiner etter at blandingen er tatt ut av ovnen.
- La blandingen bli helt kald før du har det over på et tett glass.