
Mynte er mye brukt i Midt-Østen. Også yoghurt. Sammen gjør de også en god kombinasjon. Prøv denne dippen neste gang du skal imponere gjester.
Tips: Du kan godt «hjelpe til» litt med noen dråper grønn konditorfarge.
Du trenger:
- 2,5 dl friske mynteblader
- 1 dl frisk koriander
- 3-4 grønne chili uten stener
- 1 dl yoghurt
- ½ ts svart pepper
- salt etter smak
Så gjør du:
- Bland sammen mynte, koriander og grønn chili med litt vann til en jevn masse.
- Rør yoghurten til den blir smidig. Du kan godt bruke en stavmixer til dette.
- Tilsett urte-massen og pepper i yoghurten.
- Bland godt.
- Smak til med salt.
- La den stå i kjøleskapet 1 times tid så smakene får satt seg. Om du har tid…
- Servér til ARABISKE KJØTTBOLLER, KEBAB eller KYLLINGVINGER