
Parmesankjeks er utrolig enkelt å lage. Jeg smakte disse hos søsteren min en jul, som en appetizer sammen med en deilig gløgg. Kjempegodt også til te, rødvin eller hva du måtte ønske.
Du trenger (til ca. 30 kjeks):
- 100 g parmesan
- 100 g kaldt smør
- 120 g siktet hvetemel
- 4-5 kvister fersk timian eller andre friske urter du liker
Så gjør du:
- Rasp osten og ha i bollen til kjøkkenmaskinen din.
- Sikt melet opp i bollen.
- Tilsett urter og grovkvernet pepper.
- Bland godt, på laveste hastighet.
- Tilsett smørklattene, litt og litt og kjør til en smidig deig.
- Hvis det ikke fester seg, tilsetter du 1-2 ss kaldt vann.
- Ettersom både osten og smøret er salt, trenger du ikke å tilsette ekstra salt.
- Ha deigen over på plastfolie og rull det sammen til en pølse. Legg pølsa i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Skjær pølsen i ca. ½ cm tykke skiver.
- Legg kjeksene over på stekebrettet med litt avstand. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter.
- Avkjøl kjeksene på en rist.
Spises som de er eller med pesto, oliven eller spekeskinke.