
Arrabiata betyr sint. Hovedingrediensen i denne retten er chili. Jeg ELSKER chili!
Jeg ELSKER pasta. God pasta. Får du tak i Penne fra Jamie Oliver, kjøp den.
Kjempegod!
Denne retten fant jeg i kokeboken Viva la PASTA, av Antonio Carluccio
(kjent fra matprogrammer på NRK og med Jamie Oliver (min helt).
Du trenger:
- 300 g penne
- 6 ss olivenolje til steking
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1 stor, rød chili, finhakket
- 1 boks hermetiske, knuste tomater
eller ½ flaske Passata (fåes billig i grønnsaksbutikker) - Salt og pepper
- 3 ss frisk bladpersille, finhakket
- Fersk parmesan, revet
Så gjør du:
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Begynn å lage sausen når du setter på pastavannet.
- Ha oljen i en stekepanne.
- Fres hvitløk og chili i 1 minutt, ikke la hvitløken ta farge.
- Tilsett tomatene og la småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt
NB! Husk at du også skal ha parmesan på, som inneholder mye salt. - Hell vannet av pastaen når den er nesten ferdigkokt og hell tilbake i gryten.
- Hell sausen over pastaen i gryten.
- La syde litt, så pastaen trekker til seg tomatsausen.
- Tilsett revet parmesan og bladpersille, bland godt.
- Servér med enda mer revet parmesan, finhakket bladpersille
og godt brød, FOCACCIA, for eksempel.
TIPS:
Ønsker du en mer kremet variant, tilsetter du litt fløte, creme fraiche eller aller helst gresk, tykk yoghurt.