Pasta all’Arrabbiata

Foto: Flickr.com

Arrabiata betyr sint. Hovedingrediensen i denne retten er chili. Jeg ELSKER chili!
Jeg ELSKER pasta. God pasta. Får du tak i Penne fra Jamie Oliver, kjøp den.
Kjempegod!

Denne retten fant jeg i kokeboken Viva la PASTA, av Antonio Carluccio
(kjent fra matprogrammer på NRK og med Jamie Oliver (min helt).

Du trenger:

  • 300 g penne
  • 6 ss olivenolje til steking
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 stor, rød chili, finhakket
  • 1 boks hermetiske, knuste tomater
    eller ½ flaske Passata (fåes billig i grønnsaksbutikker)
  • Salt og pepper
  • 3 ss frisk bladpersille, finhakket
  • Fersk parmesan, revet

Så gjør du:

  • Kok pasta som anvist på pakken.
  • Begynn å lage sausen når du setter på pastavannet.
  • Ha oljen i en stekepanne.
  • Fres hvitløk og chili i 1 minutt, ikke la hvitløken ta farge.
  • Tilsett tomatene og la småkoke i 15 minutter.
  • Smak til med salt
    NB! Husk at du også skal ha parmesan på, som inneholder mye salt.
  • Hell vannet av pastaen når den er nesten ferdigkokt og hell tilbake i gryten.
  • Hell sausen over pastaen i gryten.
  • La syde litt, så pastaen trekker til seg tomatsausen.
  • Tilsett revet parmesan og bladpersille, bland godt.
  • Servér med enda mer revet parmesan, finhakket bladpersille
    og godt brød, FOCACCIA, for eksempel.

TIPS:
Ønsker du en mer kremet variant, tilsetter du litt fløte, creme fraiche eller aller helst gresk, tykk yoghurt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.