
Til en liten skål trenger du:
- 2 medium eller 1 stor pastinakk
- 0,5-5 desiliter rapsolje
- Litt salt
Så gjør du:
I stekeovn
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Kle to stekebrett med bakepapir.
- Vend pastinakkskivene godt i 0,5 desiliter med olje, la de gjerne ligge noen minutter og marinere.
- Fordel dem utover de to stekebrettene, de skal helst ikke ligge dobbelt.
- Stek ett og ett brett i cirka 10 minutter. Følg godt med slik at chipsene ikke brenner seg.
- Avkjøl chips på litt kjøkkenpapir før servering.
I frityr
- Bruk en frityrsteker eller en god varmeledende gryte. Bruk en olje etter smak. Både mais-, solsikke, soya- eller rapsolje tåler temperaturen som passer for å steke pastinakker.
- Begynn å steke pastinakkene på 160 grader, øk forsiktig dersom det ikke er nok. Maks temperatur for å steke dem er 180 grader.
- Legg flakene forsiktig i den varme oljen. Pass på å ikke steke for mange av gangen. Ta dem opp etter et minutt, da de begynner å bli gylne.
- Legg dem over på tørkepapir som absorberer oljen, og la dem renne av seg litt.
- Etter en liten stund legger du dem oppi frityren igjen, til de får ønsket farge.
- Ta flakene opp og tørk av på ny, krydre med salt eller ønsket krydder, og legg i en åpen beholder hvor chipsen får tilgang på masse luft.