
Patatas bravas er kanskje den mest populære, spanske retten. Denne oppskriften har jeg fått av én av to bonusdøtre: Carina! Hun laget dette til oss en sommer vi tok turen over fjellene i Sør-Norge.
Til Patatas Bravas trenger du:
- 6 store poteter, skåret i båter
- ½ flaske tomatsaus eller passata
- 1 toppet ss tomatpuré
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- ½ chilli med frø, finhakket, smak til etter din gane
- 1 ss paprikkakrydder
- salt
- pepper
- sukker
Slik lager du Patatas Bravas
Potetene
- Skjær potetene i passe store båter.
- Kok potetene i ca 7 minutter til de blir litt møre.
- Legg potetene over i en langpanne, side om side.
- Ringle over litt god olivenolje og bak dem videre på 200 C til de er gyldne (ca 30-40 min).
Tomatsaus
- Stek løk, hvitløk og chilli, til de er møre. Ca. 1 min.
- Tilsett tomatpurré, bland godt og fres 2-3 minutter til.
- Tilsett tomatsausen eller passataen.
- Så begynner smakefesten.
- Smak deg frem, og la småkoke på middels/lav varme i minst 20 minutter. Gjerne lenger, for smakens skyld. NB! Skulle du koke den inn for mye, tilsetter du bare litt vann.
Oppskrift på aioli finner du her
Rett før servering, gjør du:
Bland saus og poteter, og servér med aioli ved siden av.
Passer til:
Grillmat, spanske kjøttboller ALBONDIGAS, som innhold til et MEZE-/tapas-bord, eller til en litt røff torskemiddag? Bare fantasien setter grenser.
Enjoy, folkens!