
Pølser er ikke bare pølser. Det handler om råvarer også på helt vanlige wienerpølser. Og legger du litt kjærlighet i pølsevannet, vil du aldri mer trekke i bare vann fra springen.
Hvor mange pølser spiser man? Beregn 2 til barn og 4 til voksne.
Du trenger:
- Gode wienerpølser, min favoritt er fra Åkeberg-Skoglunn pølsemakeri (fåes bl.a. på Coop Mega)
- 2 gule løk, skåret i store biter
- 2 gulrøtter, skåret i store biter
- 2-3 hvitløksfedd, hele med skall (press dem litt ned med en sleiv, så du får ut litt av saften.
- 2 laurbærblad
- 1-2 kjøtt-buljongterninger
- 10 hele pepperkorn
- 1 klype grovt havsalt
Så gjør du:
- Fyll en stor kjele med vann. Jeg bruker en fiskekjele, med rist, men kok buljongen uten rist først.
- Legg alle ingrediensene oppi, unntatt pølsene.
- Kok opp.
- La koke/syde så lenge du har tid, gjerne en hel time eller mer. Jo lenger det står, jo bedre blir det.
- Når dette er ferdig, trekker du kjelen vekk fra den varme platen.
- Vent til vannet har fått ca 80 grader.
- Legg i risten, over grønnsakene, så holder du de på plass.
- Legg pølsene i den deilige kraften, sett på lokk og la trekke minst 10 minutter, gjerne litt lenger.
- Server med varme pølsebrød og/eller lomper, eller kanskje litt potetstappe? Sennep, ketchup, rå løk, sprøstekt løk, rekesalat, syltet agurk etc. etc. etc.
#ikkekastmat
Ikke kast denne deilige kraften du har gitt så mye kjærlighet. Frys den ned og bruk om igjen neste gang du skal trekke gode pølser.
Forslag til tilbehør


