Pimientos de Padrón med havssalt

Pimientos de Padrón er små, milde paprika som har fin sødme. De er best stekte. Her viser jeg deg hvordan.
Pimientos de padrón er små, grønne paprikafrukter fra Padrón-provinsen i Galicia, nordvest i det spanske kongeriket. De stekes lett i olje, strø over havsalt og servér umiddelbart. Foto: Pixabay

Pimientos de padrón er små, grønne paprikafrukter fra Padrón-provinsen i Galicia, nordvest i det spanske kongeriket. De stekes lett i olje, strø over havsalt og servér umiddelbart. Foto: Pixabay

Enklere smårett finnes knapt. Disse grønne, små paprikafruktene er milde i smaken, selv om de kan se litt ut som chili. Men pimientos de padrón-er kan du trygt spise, og de gjør seg aller, aller best om du steker dem lett i panne før du hugger innpå. Skal du lage et bord fullt av småretter, er pimientos de padrón et «must-have» på bordet.

Til klassiske pimientos de padrón, trenger du:

  • 200 g pimientos padrone
  • nøytral olje til steking
  • havsalt

Pimientos de padrón på 1 minutt:

  1. Legg paprika-fruktene i litt kaldt vann en times tid før du steker dem (hvis du har tid) og tørk godt av dem etterpå
  2. Stek dem på høy varme i olje, ca 1 minutt. De skal falle litt sammen, og gjerne bli litt svidd/brune histen og pisten
  3. Kryddre rikelig med havsalt.
  4. Legg på kjøkkenpapir et par minutter og la oljen renne litt av
  5. Serveres rykende varme på tapas-bordet

Enjoy!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.