
Pimientos de padrón er små, grønne paprikafrukter fra Padrón-provinsen i Galicia, nordvest i det spanske kongeriket. De stekes lett i olje, strø over havsalt og servér umiddelbart. Foto: Pixabay
Enklere smårett finnes knapt. Disse grønne, små paprikafruktene er milde i smaken, selv om de kan se litt ut som chili. Men pimientos de padrón-er kan du trygt spise, og de gjør seg aller, aller best om du steker dem lett i panne før du hugger innpå. Skal du lage et bord fullt av småretter, er pimientos de padrón et «must-have» på bordet.
Til klassiske pimientos de padrón, trenger du:
- 200 g pimientos padrone
- nøytral olje til steking
- havsalt
Pimientos de padrón på 1 minutt:
- Legg paprika-fruktene i litt kaldt vann en times tid før du steker dem (hvis du har tid) og tørk godt av dem etterpå
- Stek dem på høy varme i olje, ca 1 minutt. De skal falle litt sammen, og gjerne bli litt svidd/brune histen og pisten
- Kryddre rikelig med havsalt.
- Legg på kjøkkenpapir et par minutter og la oljen renne litt av
- Serveres rykende varme på tapas-bordet