
Oppskrift: Lise von Krogh
Du trenger:
- 1 blomkålhode
- 100 g tynnskåret bacon (kan byttes ut med mager skinke for en sunnere variant)
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1,5 dl revet ost
- 2 dl melk
- ½ knust og malt tørket chili
- 2 ss timian, hakket
- 1 ss persille, hakket
- Salt
Så gjør du:
- Bruk en dampkoker eller legg en rist i bunnen av en kasserolle. Rens blomkålhodet for blader. Dampkok det i ca. 10-15 minutter eller til du kjenner at det er mørt.
- Smelt smør i en kasserolle. Ha i chili, mel og rør det godt inn. Hell i litt og litt melk, mens du rører om. Kok opp og ha i ost. Når sausen tykner er den klar. NB! Om du er usikker på hvor mye chili du tør ha i, kan du smake til med dette til slutt. Smak også til med litt salt. Ha i timian.
- Bryt opp blomkålhodet og fordel bukettene i en ildfast form. Hel over sausen. Gratineres i ovnen ved 225 grader til osten har fått farge.
- Sprøstek baconet. La det ligge litt på kjøkkenpapir for å renne av seg før du hakker det opp. Spre bacon over gratengen. Og avslutt med et persilledryss.
- Serveres med frisk salat av revet crispisalat, agurk og granateplekjerner.