
Potetmos, potetstappe eller potetpuré. Kjært barn har mange navn, og finnes i mange forskjellige variasjoner: Gjerne spedd med melk og/eller smør, og ofte tilsatt gressløk, løk og forskjellige andre krydderier.
Potetmos er vanlig som tilbehør til mange retter, og passer utmerket til kjøttretter som pølser og kjøttboller, men er også god til fiskefileter og viltkjøtt.
Her finner du oppskrift på en helt klassisk variant. Om du ønsker å tilsette grønnsaker som erter og løk, gjør du det etter at du har most stappen. Lykke til!
Til klassisk potetmos, trenger du
- 5 stk poteter , mellomstore
- 1,5 dl melk
- 1 ss smør
- En klype revet muskat
- Salt og pepper
Så gjør du:
- Skrell potetene og del dem i fire.
- Kok møre i usaltet vann.
- Hell av vannet og damp potetene godt.
- Tilsett melk og mos med en potetmoser. NB! Ikke bruk stavmikser. Da blir mosen seig.
- Smak til med litt revet muskat, salt og pepper.
Har du laget for mye potetstappe?
Lag en variant av pommes dutchesse. Herlige poteter som forvandler en kjedelig potetmiddag til 4-stjerners middag på få minutter og enkle grep.