Rørt smør med havsalt og friske urter

Pisket smør
Foto: MatPrat.no

Til brød:

Du trenger:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 ss kokende vann

Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal ha brød til.

Så gjør du:

  • Lun smøret lett, uten at det smelter.
  • Rør helt mykt, inntil det har konsistens som en tykk krem, bruk en mixmaster.
  • Tilsett ½ – 1 ss kokende vann.
  • Smøret må ikke bli stivt igjen før serveringen.
  • Lag smøret så tett opptil servering som mulig, og la stå på kjøkkenbenken.
  • Tilsett gjerne friske urter etter smak. Det setter en egen spiss på det.

Jeg bruker:

  • Oregano
  • Timian
  • Bladpersille
  • Gressløk
  • Hvitløk
  • Maldonsalt
  • Sort pepper

Lykke til!