
Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser.
Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig smaksrik og enkel, men tidkrevende å lage.
Du trenger:
- 200 g fersk pasta (se oppskrift nedenfor)
- Tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
- 200 g ricotta (kan erstattes med philadelphia-ost)
- 300 g fersk spinat, renset og tørket
- 1 helt fedd hvitløk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss smør
- salt og pepper
- parmesan, både høvlet og finrevet
- Semitørket tomat, til pynt (se oppskrift nedenfor)
Så gjør du:
- Kjevle pastadeigen ut til et rektangel på melet underlag, til ca. 1-2 mm tykkelse.
- Ha 1 ss smør og 1 helt hvitløksfedd i en panne og smelt.
- Tilsett spinat, finhakket hvitløk i flere omganger,
- Rør og bland godt til spinaten faller lett sammen.
- Smør ricottaen utover pastastykket.
- Legg spinaten over ricottaen.
- Krydre med salt og pepper.
- Legg på høvlet parmesan.
- Rull stramt sammen, som en pølse.
- Pensle skjøten med litt eggeplomme, eller vann.
- Smør litt olje på et stykke plastfolie.
- Rull folien rundt pastarullen og knyt godt sammen i endene.
- Kok pastarullen i rikelig med vann i ca 25 minutter.
- Når den er ferdigkokt, ta den ut av det kokende vannet og la hvile i 5 minutter.
- Legg tomatsausen i en stor, ildfast form eller tilsvarende. Hold av litt til å ringle over helt til slutt.
- Skjær pastarullen i pene skiver, ca. 2-3 cm tykke.
- Legg dem over i den ildfaste formen, oppå tomatsausen.
- Legg litt revet ost over, pass på så du ikke legger så mye at det dekker pastaskivene. De skal være godt synlige.
- Strø litt parmesan over.
- Ringle over resten av tomatsausen så det legger seg i litt kladder.
- Gratiner i ovnen på 200 grader i 10-20 minutter til retten er litt gylden.
- Dander de semitørkede tomatene på tallerkenen før servering.
- Servér med et godt brød til og kanskje en grønn salat?