
Til Salat Niçoise trenger du:
- 6 små nypoteter, kokt og skåret i skiver eller store biter
- 4 egg, kokt i ca. 8 mintter
- ca. 200 g aspargesbønner
- 2 stk hjertesalat
- 1 rødløk, i tynne ringer
- Noen rød, fine cherrytomater delt i to
- Noen sorte oliven
- 6 ansjosfileter (kan sløyfes)
- 2 bokser tunfisk i vann
- 4 ss kapers
Slik lager du dressing til Salat Niçoise:
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 2-3 ts Dijonsennep eventuelt Dijon Honning-sennep
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- salt og nykvernet sort pepper
Så gjør du:
- Vask og tørk alle grønnsakene.
- La vannet renne godt av tunfisken.
- Kok poteter og avkjøl.
- Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra egg, tunfisk og ansjosfilet, i en stor, vid bolle.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en annen bolle.
- Visp sammen til dressingen får en litt kremete konsistens.
- Hell ⅔ av dressingen over salaten.
- Vend den godt inn.
- Hell så resten av dressingen over.
- Legg tunfisken over salaten, i midten.
- Legg halve egg med ansjosfilet oppå rundt.
Servér med et godt landbrød til og kanskje en lyserosa rosévin fra Provence eller en avkjølt rød.
Bon Appétit!