Salma Curry med kokosmelk, sukkererter, paprika og spinat

Foto: MatPrat.no

Oppskrift, foto og inspirasjon: matpabordet.no

Du trenger:

  • 1 løk skåret i terninger
  • 1 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 1-2 ss rød thai curry paste
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml fiskebuljong eller kraft
  • 1 rød paprika skåret i terninger
  • 500 g laks skåret i terninger
  • 150 g sukkererter skåret på langs
  • ca. 100 g spinat, renset, store stilker fjernet (kan sløyfes)
  • nøytral olje for steking – rapsolje e.l.
  • frisk koriander eller bladpersille

Så gjør du:

Lag basen:

  • Varm opp en stor gryte og ha opp i litt olje.
  • Stek løk i noen minutter.
  • Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til.
  • Stek på høy varme, dette skal gå fort.
  • Tilsett curry paste, rør sammen med løken og hvitløken mens den steker.
  • Ha i kokosmelk og buljong.
  • Kok opp basen, skru så ned varmen og la det trekke.
  • Smak evt. til med litt salt. Synes du at den ble for mild kan du alltids ha opp i mer curry paste.

Ferdigstill retten 5-10 minutter før du skal spise:

  • 5 minutter før servering har du opp i resten av ingrediensene. Start med paprika, deretter laks og sukkererter.
  • Forvell spinaten i egen kjele, så retten ikke blir for tynn.
  • Tilsett spinaten i det du serverer.
  • Skvis over litt limesaft og server med ris eller nudler og frisk koriander og/eller bladpersille.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.