
Oppskrift, foto og inspirasjon: matpabordet.no
Du trenger:
- 1 løk skåret i terninger
- 1 hvitløksfedd i tynne skiver
- 1-2 ss rød thai curry paste
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml fiskebuljong eller kraft
- 1 rød paprika skåret i terninger
- 500 g laks skåret i terninger
- 150 g sukkererter skåret på langs
- ca. 100 g spinat, renset, store stilker fjernet (kan sløyfes)
- nøytral olje for steking – rapsolje e.l.
- frisk koriander eller bladpersille
Så gjør du:
Lag basen:
- Varm opp en stor gryte og ha opp i litt olje.
- Stek løk i noen minutter.
- Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til.
- Stek på høy varme, dette skal gå fort.
- Tilsett curry paste, rør sammen med løken og hvitløken mens den steker.
- Ha i kokosmelk og buljong.
- Kok opp basen, skru så ned varmen og la det trekke.
- Smak evt. til med litt salt. Synes du at den ble for mild kan du alltids ha opp i mer curry paste.
Ferdigstill retten 5-10 minutter før du skal spise:
- 5 minutter før servering har du opp i resten av ingrediensene. Start med paprika, deretter laks og sukkererter.
- Forvell spinaten i egen kjele, så retten ikke blir for tynn.
- Tilsett spinaten i det du serverer.
- Skvis over litt limesaft og server med ris eller nudler og frisk koriander og/eller bladpersille.