Saus til lam med hvitløk, rosmarin og rødvin

Enkel oppskrift på saus til lam
Saus til lam er raskt og enkelt å lage, og setter prikken over i-en uansett om du lager en stek, et lår eller carré. Foto: Pixabay.com

Denne sausen har mye herlig smak og passer ypperlig til lammekjøtt.  Den er lett å lage og er ferdig før du vet ordet av det. Du lager sausen mens carréen står i ovnen, eller mens steken hviler.

Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.

Ingredienser til saus til lam:

  • 2 ss olje
  • 6 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper

Så gjør du:

  • Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
  • Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen. Smak til sausen med salt og pepper.
Tips 1
Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepsmak kan du jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna rørt ut i vann).
Tips 2
Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.