
Denne sausen har mye herlig smak og passer ypperlig til lammekjøtt. Den er lett å lage og er ferdig før du vet ordet av det. Du lager sausen mens carréen står i ovnen, eller mens steken hviler.
Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.
Ingredienser til saus til lam:
- 2 ss olje
- 6 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 stilk frisk rosmarin
- 2 ss balsamicoeddik
- 4 dl rødvin
- 1 ss grov sennep
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts nykvernet pepper
Så gjør du:
- Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
- Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen. Smak til sausen med salt og pepper.
Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepsmak kan du jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna rørt ut i vann).