
Å sautere, betyr å steke raskt i panne mens du rister pannen slik at grønnsakene blir varme og «crunchige» uten å bli brune. Når du sauterer grønnsaker, bringer du også fargen frem i den enkelte grønnsak.
Produkter som egner seg til sautering er grønnsaker som ikke krever lang koking:
- Løk
- Grønn asparges
- Aspargesbønner
- Babymais
- Paprika
- Chili
- Babygulerøtter
- Sukkererter
- Vårløk
- …for å nevne noen
Slik gjør du:
- Vask og skyll aspargesbønnene.
- Tørk dem godt, ellers spruter det veldig når du legger dem i pannen.
- Ha litt godt med olje i en panne, så det dekker bunnen og sett på sterk varme.
- Når oljen er varm, legg i bønnene.
- Rist lett på pannen slik at bønnene får olje rundt det hele og blir varme.
- Legg kort på et kjøkkenpapir så overflødig olje renner av.
- Legg i en bolle med isbiter så de beholder krispigheten og fargen kommer enda bedre frem.