Sauterte aspargesbønner

 

Foto: Pixabay.com

Å sautere, betyr å steke raskt i panne mens du rister pannen slik at grønnsakene blir varme og «crunchige» uten å bli brune. Når du sauterer grønnsaker, bringer du også fargen frem i den enkelte grønnsak.

Produkter som egner seg til sautering er grønnsaker som ikke krever lang koking:

  • Løk
  • Grønn asparges
  • Aspargesbønner
  • Babymais
  • Paprika
  • Chili
  • Babygulerøtter
  • Sukkererter
  • Vårløk
  • …for å nevne noen

Slik gjør du:

  • Vask og skyll aspargesbønnene.
  • Tørk dem godt, ellers spruter det veldig når du legger dem i pannen.
  • Ha litt godt med olje i en panne, så det dekker bunnen og sett på sterk varme.
  • Når oljen er varm, legg i bønnene.
  • Rist lett på pannen slik at bønnene får olje rundt det hele og blir varme.
  • Legg kort på et kjøkkenpapir så overflødig olje renner av.
  • Legg i en bolle med isbiter så de beholder krispigheten og fargen kommer enda bedre frem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.