Selleripuré

Foto: Pixabay.com

 

Selleri har mye smak og gjør seg like godt som en puré som i supper og krafter. Her får du en oppskrift jeg har fått fra kjøkkensjefen på Støtvig Hotel, Andreas. Vi laget denne til helstekt indrefilet av okse, men den passer til så mangt. Smakelig måltid.

Du trenger:

  • 1 sellerihode
  • 3 dl H-melk
  • 3 dl matfløte
  • 2-3 ss smør
  • salt og nykvernet pepper

Så gjør du:

  • Kutt selleriroten i mindre biter og legg i en kasserolle.
  • Tilsett melk og fløte så det dekker.
  • Kok sellerien mør.
  • Slå av væsken, men ta vare på den i en annen kjele.
  • Mos selleriroten med stavmixer eller foodprosessor.
  • Tilsett litt og litt av melke- og fløteblandingen.
  • Når du har fått en fin konsistens på den, tilsetter du smøret og blander godt.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Kan lages i forkant og holdes varm.
  • Servér.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.