
Du trenger (til 4 personer):
- 50 g mørk sjokolade
- 50 g meierismør
- 2 egg
- ½ dl sukker
- ½ dl hvetemel
Så gjør du:
- Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.
- Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
- Smør 4-5 porsjonsformer med smør og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek de i ca 7 minutter på 180 grader nederst i ovnen.
- La de få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med bær og lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut.
- Vispet lett dessertfløte eller iskrem smaker utrolig godt til en slik fondant.