Sjokoladefondant

Foto: MatPrat.no

 

Du trenger (til 4 personer):

  • 50 g mørk sjokolade
  • 50 g meierismør
  • 2 egg
  • ½ dl sukker
  • ½ dl hvetemel

Så gjør du:

  • Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.
  • Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
  • Smør 4-5 porsjonsformer med smør og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek de i ca 7 minutter på 180 grader nederst i ovnen.
  • La de få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med bær og lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut.
  • Vispet lett dessertfløte eller iskrem smaker utrolig godt til en slik fondant.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.