
Spaghetti alla Caprese, er en vegetarrett som er rask, enkel, rimelig, frisk og veldig smakfull. Du lager den på under 30 minutter, med få og gode ingredienser.
Du kjenner kanskje til Insalata Caprese, eller caprese-salat som det heter på norsk? Det er en italiensk matrett som lages hvor ingredienser som mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje står i høysete. Salatversjonen av Caprese serveres ofte som en forrett. Her får du en deilig oppskrift på pastaversjonen, som italienerne mest trolig ville hatt som primi piatti. Vi nordmenn tar det jo ofte som en hovedrett, og lar det bli med det. Velbekomme :o)
Ingredienser til spaghetti alla caprese :
- 400 gr spaghetti, eller velg pasta etter smak: penne, fusilli etc.
- 6 tomater, eller dobbelt så mange cherrytomater
- 250 gr mozzarella
- 2 fedd hvitkløk, hele, men presset ned for å få ut mest mulig smak
- basilikum
- oregano, frisk eller tørket
- olivenolje, ekstra virgin
- salt
- pepper
- peperoncino eller rød chili, finhakket (kan sløyfes)
Så gjør du:
- Skold tomatene, fjern skallet og kjærnen, når jeg bruker cherrytomater, skolder jeg ikke disse, og jeg bruker hele tomaten.
- Finhakk deretter selve tomatkjøttet, når jeg bruker cherrytomater, deler jeg disse i 4
- Varm oljen i en kjele
- Fres presset hvitløk og finhakket peperoncino/chili
- Ta ut hvitløken og rør i tomatene
- Kok på svak varme i ca 10 minutter
- Smak til med salt og pepper
- Kok spaghetti i rikelig, saltet vann, hell av vannet og ha pastaen i sausen
- Ha i mozzarella som du har skåret i biter, og bland godt
- Strø oregano over