Spaghetti Carbonara

Foto: MatPrat.no

Pasta carbonara er en enkel og smaksrik italiensk klassiker, som kan serveres på mange måter: Med egg i sausen, med eggeplomme ved siden av. Her er min favoritt!

Du trenger:

  • 3 eggeplommer
  • 1 helt egg
  • 2 ss parmesan, finrevet
  • salt og pepper
  • 4 skiver godt bacon, gjerne urøkt, men tørrsaltet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • Parmesan, revet eller høvlet, til servering
  • Spaghetti eller tagliatelle, eller din favoritt-pasta
  • Finsnittet bladpersille og/eller timian til å drysse over retten ved servering

Så gjør du:

  • Visp sammen og sett til side:
    • 3 eggeplommer
    • 1 helt egg
    • 2 ss parmesan, finrevet
    • salt og pepper
  • Smelt 1 ss smør og tilsett 2 hele fedd hvitløk.
  • Stek bacon i hvitløkssmøret.
  • Ta ut hvitløksfeddene når de er ferdig og før de blir brent. Kast dem.
  • Kok pasta som vanlig.
  • Når pastaen er ferdig, spar litt av pastavannet, og ha pastaen over i pannen med bacon.
  • Tilsett litt av pastavannet.
  • Ta pannen av varmen, vent til varmen har sunket litt og tilsett eggeblandingen.
  • Tilsett 1 ss smør
  • Slingre over litt olivenolje.
  • Er sausen for tykk, tilsetter du litt mer pastavann.
  • Bland pasta og saus godt og dander på tallerken.
  • Riv litt parmesan over før du serverer og kanskje et dryss med finhakket bladpersille?

ENJOY!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.