
Pasta carbonara er en enkel og smaksrik italiensk klassiker, som kan serveres på mange måter: Med egg i sausen, med eggeplomme ved siden av. Her er min favoritt!
Du trenger:
- 3 eggeplommer
- 1 helt egg
- 2 ss parmesan, finrevet
- salt og pepper
- 4 skiver godt bacon, gjerne urøkt, men tørrsaltet
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- Parmesan, revet eller høvlet, til servering
- Spaghetti eller tagliatelle, eller din favoritt-pasta
- Finsnittet bladpersille og/eller timian til å drysse over retten ved servering
Så gjør du:
- Visp sammen og sett til side:
- 3 eggeplommer
- 1 helt egg
- 2 ss parmesan, finrevet
- salt og pepper
- Smelt 1 ss smør og tilsett 2 hele fedd hvitløk.
- Stek bacon i hvitløkssmøret.
- Ta ut hvitløksfeddene når de er ferdig og før de blir brent. Kast dem.
- Kok pasta som vanlig.
- Når pastaen er ferdig, spar litt av pastavannet, og ha pastaen over i pannen med bacon.
- Tilsett litt av pastavannet.
- Ta pannen av varmen, vent til varmen har sunket litt og tilsett eggeblandingen.
- Tilsett 1 ss smør
- Slingre over litt olivenolje.
- Er sausen for tykk, tilsetter du litt mer pastavann.
- Bland pasta og saus godt og dander på tallerken.
- Riv litt parmesan over før du serverer og kanskje et dryss med finhakket bladpersille?
ENJOY!