
Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Et topptips for en rekke spaghettiretter er å ta vare på litt av pastavannet. Det tilfører både smak og en litt kremet konsistens til pastaen.
Du trenger:
- 1 stk gul paprika, i strimler
- 1 stk grønn paprika, i strimler
- 1 stk rød paprika, i strimler
- 1 stk løk, i båter
- 500 g kylling (lår/bryst
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 dl olivenolje
- 1 lime
- 400 g spaghetti
- grønnsaksbuljong, 1 terning
Så gjør du:
- Kok spaghetti med grønnsaksbuljong. Ta vare på 1 dl av kokevannet.
- Varm opp en kjele med olivenolje. Tilsett hvitløk og kyllingen og la det surre et par minutter.
- Tilsett løk og paprika i kjelen og surr på lav varme i 10-15 minutter til grønnsakene er myke.
- Vend inn den kokte spaghettien, 1 dl av kokevannet og litt olivenolje. Smak til med limesaft.
- Vend inn raspet parmesan rett før servering og topp gjerne med hakket bladpersillle.