
Du trenger (til 4 personer):
- Spagetti eller Linguini
- 1 boks hermetiske cherrytomater
- 300 g lakse- eller torskefilet (eller en mix av dette eller annen fisk du liker)
skjær i litt store biter - 300 g skalldyr etter ønske, bruk gjerne håndpillede reker (eller scampi,
beregn 7 til hver person), noen blåskjell etc. - 3 fedd hvitløk, hakkes
- 2 gule løk, skjæres i tynne båter
- 1 rød chili, finhakkes (kan sløyfes)
- 1 terning fiskebuljong
- 3 dl vann
Så gjør du:
- Kok pasta som angitt på pakken.
- Mens pastaen koker, lager du sausen.
- Varm oljen i en litt dyp stekepanne.
- Stek løken blank og fin, tilsett hvitløk og chili.
- Tilsett vinen fres kort bare noen sekunder.
- Tilsett vann, tomater, fiskebuljongterning og persille.
- Bring til kok og la terningen løse seg helt opp.
- Tilsett fisk og skalldyr.
- Kok til alt er ferdig, ca 5-10 minutter.
- Slå vannet av pastaen i en sil.
- Hell tilbake i den varme kjelen.
- Tilsett 1-2 ss smør og rør inn i pastaen.
- Anrett på en tallerken.
- Riv fersk parmesan og strø finhakket persille over retten.
- Bon Appétit!
Tips:
Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o)
Server gjerne med et godt brød til: FOCACCIA, NAN naturell eller PARMESANSTAVER.