Spaghetti med pepper, parmesan og olivenolje

Pasta med pepper lager du på  10 minutter. Den smaker godt, den smaker pepper, og er for de tøffeste i klassen. Foto: Klikk.no

Pasta med pepper er superrask middag på 10 minutter for folk i farta med bare 3 ingredienser du garantert har på kjøkkenet 24/7. Du trenger nemlig bare pasta – pepper – smør.

Med inspirasjo fra Christopher Sjuve (Klikk.no)

Til spaghetti med pepper trenger du:

  • 20 g salt
  • 3-4 l vann, 5-10 gram salt per liter vann
  • 250 g spagetti
  • 10-15 stk pepperkorn, du bestemmer selv hvor mye pepper du vil ha, men denne retten er i utgangspunktet ikke sterk.
  • 4 ss smør
  • 2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet:

  1. Det første er å knuse pepperet med morter (eller pepperkvern) og ha det i en tørr stekepanna på middels varme. Etter noen minutter kjenner du at pepperet gir fra seg kraftig aroma (det er oljene i pepperet som frigjøres når det varmes opp).
  2. Det andre trikset er å bruke litt av pastavannet. Tilsett en liten sleiv pastavann i stekepannen med pepperen. La det koke litt ut før du har i smøret.

Og så ikke, minst: Salt pastavannet med 5-10 gram per liter vann.

Så gjør du:

  • Kok pasta som anvist på pakken.
  • Mens pastaen koker: Knus pepperet i morter eller med pepperkvern.
  • Ha pepperet i en tørr stekepanne på middels varme.
  • Rist pepperet og kjenn hvordan alle smakene kommer ut.
  • Ha i en liten sleiv av vannet fra pastaen. La det koke omtrent et minutt.
  • Ha i smøret og la det smelte.
  • Sil av pastavannet og ha pastaen i stekepannen. Vend godt rundt.
  • Finriv parmesan og strø over.
  • Server straks!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.