
Pasta med pepper er superrask middag på 10 minutter for folk i farta med bare 3 ingredienser du garantert har på kjøkkenet 24/7. Du trenger nemlig bare pasta – pepper – smør.
Med inspirasjo fra Christopher Sjuve (Klikk.no)
Til spaghetti med pepper trenger du:
- 20 g salt
- 3-4 l vann, 5-10 gram salt per liter vann
- 250 g spagetti
- 10-15 stk pepperkorn, du bestemmer selv hvor mye pepper du vil ha, men denne retten er i utgangspunktet ikke sterk.
- 4 ss smør
- 2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)
Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet:
- Det første er å knuse pepperet med morter (eller pepperkvern) og ha det i en tørr stekepanna på middels varme. Etter noen minutter kjenner du at pepperet gir fra seg kraftig aroma (det er oljene i pepperet som frigjøres når det varmes opp).
- Det andre trikset er å bruke litt av pastavannet. Tilsett en liten sleiv pastavann i stekepannen med pepperen. La det koke litt ut før du har i smøret.
Og så ikke, minst: Salt pastavannet med 5-10 gram per liter vann.
Så gjør du:
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Mens pastaen koker: Knus pepperet i morter eller med pepperkvern.
- Ha pepperet i en tørr stekepanne på middels varme.
- Rist pepperet og kjenn hvordan alle smakene kommer ut.
- Ha i en liten sleiv av vannet fra pastaen. La det koke omtrent et minutt.
- Ha i smøret og la det smelte.
- Sil av pastavannet og ha pastaen i stekepannen. Vend godt rundt.
- Finriv parmesan og strø over.
- Server straks!