
Du trenger:
- Spaghetti
- Nøytral olje til steking, raps- eller solsikkeolje
- 2-3 ss olivenolje
- 4 hvitløksfedd, knuste
- Ferskt laurbærblad, hele
- 10-12 hele pepperkorn, svarte
- 2 dl tørr hvitvin
- 4-5 cherrytomater eller andre, små tomater, delt i 4
- 1 nett vongole/hjerteskjell
- Nykvernet pepper, svart
- Nyrevet parmesan
Så gjør du:
- Ha alle ingrediensene klare og ferdig kuttet før du begynner. Dette går kjapt.
- Kok spaghetti som anvist på pakken.
- Ha stekeolje, 2 knuste hvitløksfedd, laurbærblad, tomater og pepperkorn i en kasserolle og fres kjapt.
- Når hvitløken begynner å mykne og bli LITT blank, og IKKE brun, hell på vinen.
- Reduser til det er igjen ⅓ av vinen.
- Tilsett vongole/hjerteskjell
- Sett på lokk og la dampe i 3-4 minutter.
- Når skjellene er ferdige, ta dem av varmen og sett til side med lokket på.
- Nå bør pastaen være ferdig, slå av vannet og la pastaen dampe av.
- Finn frem en dyp stekepanne.
- Ha i olivenoljen.
- Tilsett 2 knuste hvitløksfedd, og fres kjapt til den har blitt myk og blank.
- Tilsett nykvernet, svart pepper.
- Rist stekepannen og bland godt med olivenolje og hvitløk.
- I pannen tilsetter du skjellene og kraften.
- Så har du alt innholdet i pannen over i pastagryten og løfter det godt inn.
- Tilsett finhakket bladpersille og løfter det videre inn.
- Mot slutten ringler du over litt ekstra god, kaldpresset olivenolje.
- Riv litt parmesan over tallerkenen.
- Servér!
Her ser du video hvordan Ole Martin Alfsen gjør det: