Spicy Chicken Stir-Fry

Foto: Flickr

Du trenger:

  • 2-3 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingbryst, skåret i terninger
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • 1 gul løk, i båter
  • 4-5 champigonger
  • 1 neve sukkererter, renset
  • 1 rød paprika, i staver
  • ½ brokkoli, i små buketter

Så gjør du:

Lag sausen: Bland følgende i en bolle:

  • 4 ss hvetemel
  • 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
  • Bland godt med en visp.
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiliflak
  • 4 ss soya saus
  • Dette blir til sammen ca 4 dl
  • Bland alt godt, hell halvparten av sausen over i en annen bolle og sett til side.
  • Legg de rå kyllingbitene i den ene ½-parten av sausen og bland godt.

Så gjør du:

  • Varm nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett kyllingen og sausen den har ligget i og stek kyllingen ferdig.
  • Ha tilbake i bollen du hadde dem i, og sett til side.
  • Varm litt mer nøytral olje i stekepanne på middels varme.
  • Tilsett løk i båter, champinjong i skiver, sukkererter og paprika.
  • Stek møre og blanke over middels varme.
  • Tilsett resten av sausen.
  • Ha i brokkoli.
  • Ha i de ferdigstekte kyllingbitene.
  • Kok inn til ønsket konsistens.
  • Servér med ris.
  • Bon Appétit

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.