
Du trenger:
- 2-3 ss nøytral olje til steking
- 500 g kyllingbryst, skåret i terninger
- 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
- 4 ss hvetemel
- 1 ss ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 ss sesamolje
- 4 ss honning
- 2 ss chiliflak
- 4 ss soya saus
- 1 gul løk, i båter
- 4-5 champigonger
- 1 neve sukkererter, renset
- 1 rød paprika, i staver
- ½ brokkoli, i små buketter
Så gjør du:
Lag sausen: Bland følgende i en bolle:
- 4 ss hvetemel
- 2,5 dl kyllingbuljong, eller ½ buljongterning i vann
- Bland godt med en visp.
- 1 ss fersk ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 ss sesamolje
- 4 ss honning
- 2 ss chiliflak
- 4 ss soya saus
- Dette blir til sammen ca 4 dl
- Bland alt godt, hell halvparten av sausen over i en annen bolle og sett til side.
- Legg de rå kyllingbitene i den ene ½-parten av sausen og bland godt.
Så gjør du:
- Varm nøytral olje i stekepanne på middels varme.
- Tilsett kyllingen og sausen den har ligget i og stek kyllingen ferdig.
- Ha tilbake i bollen du hadde dem i, og sett til side.
- Varm litt mer nøytral olje i stekepanne på middels varme.
- Tilsett løk i båter, champinjong i skiver, sukkererter og paprika.
- Stek møre og blanke over middels varme.
- Tilsett resten av sausen.
- Ha i brokkoli.
- Ha i de ferdigstekte kyllingbitene.
- Kok inn til ønsket konsistens.
- Servér med ris.
- Bon Appétit