Sprøstekte kyllinglår med hvitløk, estragon og fløte

Sprøstek skinnsiden og få en knaskende god kyllingrett i fløtesaus
Sprøstekte overlår med 8 hvitløksfedd, estragon og fløte er ikke gjort i en fei, men det er verdt å vente på. Foto: myegodt.no

Kylling kommer i mange variasjoner, og de ulike dele på denne saftige fuglen har hver sine egenskaper. I denne retten bruker jeg overlår, det er hvitt kjøtt som på brystfiletene. Får du tak i overlår med skinn, setter det en ekstra smak på denne nydelige retten.

Inspirert av NRK og Lise Finckenhagen

Til kylling med 8 hvitløksfedd, estragon og fløte, trenger du:

  • 6-8 kylling overlår, helst med skinn
  • 8 uskrelte hvitløkfedd
  • 2 dl tørr hvitvin, evnt. 1 ts hvitvinsbalsamico rørt ut i 2 dl vann
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • 2-3 ss hakket frisk eller syltet estragon
  • salt og kvernet pepper

 

Så gjør du:

  • Bruk en vid og tykkbunnet gryte
  • Klapp kyllinglårene tørre og krydre dem godt med salt og pepper
  • Smelt smør og olje i gryten eller en stekepanne med høye kanter
  • Legg i kyllingen med skinnsiden ned. Hvis det ikke er plass til alle, kan du gjøre det i to omganger
  • Tilsett lett-knuste hvitløkfedd, skvis dem med bredsiden av en kniv
  • Stek til skinnet på kyllingen blir gyllent og sprøtt, eller brun dem godt hvis de er skinnfrie
  • Snu og brun lårstykkene på den andre siden også
  • Løft kyllingen ut av gryten så lenge. Hvis det er mye fett i gryten kan du fjerne litt av det, men la hvitløken være igjen
  • Tilsett vinen eller eddiken, og la det koke til det meste av væsken har fordampet
  • Nå kan du plukke ut hvitløkskallet, men fortsatt la hvitløken surre med i sausen
  • Tilsett kraft og fløte og gi det hele et oppkok
  • La småkoke til sausen har tyknet noe
  • Rør inn estragon og legg kyllingen over i sausen med skinnsiden opp
  • Dekk gryten med et løst lokk av aluminiumsfolie, og la det putre over middels lav varme i cirka 15-20 minutter, til kjøttet løsner fra beina
  • Rør eller rist litt på gryten med jevne mellomrom
  • Smak til med salt og pepper
  • Serveres med kokt ris, smørdampede aspargesbønner eller sukkererter og en frisk grønn salat

PS! Vil du bruke brystfileter i stedet for? Ikke noe problem:
Legg noen urteblader av estragon og persille under skinnet og brun dem på hver side. Hvor lang tid kyllingbrystene trenger å kose seg i sausen, er litt avhengig av størrelsen på brystene.

Slik koker du ris som på indiske restauranter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.